-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 12 /15:53

Luhanske svarstoma surengti neteisėtą referendumą dėl prisijungimo prie Rusijos

Rytų Ukrainos Luhansko regionas gali surengti neteisėtą referendumą dėl prisijungimo prie Rusijos, pirmadienį pranešė Rusijos valstybinė naujienų agentūra RIA, remdamasi prorusiškų Luhansko separatistų atstovu.
Neteisėtas „referendumas“ rytų Ukrainoje
Neteisėtas „referendumas“ rytų Ukrainoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Jeigu bus priimtas šis sprendimas (surengti referendumą dėl prisijungimo prie Rusijos), tada, atitinkamai, į žmonių valią bus atsižvelgta“, – sakė separatistų atstovas.

Luhansko regionas yra vienas iš dviejų Ukrainos provincijų, šį sekmadienį surengusių referendumus dėl savivaldos. Neteisėto referendumo organizatoriai pranešė, kad 96,2 proc. rinkėjų pritarė Luhansko autonomijai.

Luhansko regionas yra vienas iš dviejų Ukrainos provincijų, šį sekmadienį surengusių referendumus dėl savivaldos

Pirmadienį spaudos konferencijoje Luhanske referendumą organizavusių separatistų atstovas Aleksandras Malychinas sakė, kad balsavimo apylinkėse referendumo dalyviams buvo išdalyti 1 359 420 biuletenių, dar daugiau nei 15 tūkst. biuletenių buvo išduota per išvažiuojamuosius balsavimus. Rinkėjų aktyvumas sudarė 75 proc., nurodė A.Malychinas.

Kijevas paskelbė, kad Ukrainos sukilėlių balsavimas yra „farsas be teisinio pamato“.

Donecke antro „referendumo“ etapo nebus

Tuo tarpu „Donecko liaudies respublikos“ atstovai paskelbė, kad jie nerengs referendumo antro etapo dėl tolesnio Donecko regiono likimo ir statuso, leidiniui „URA-Inform.Donbass“ sakė „respublikos“ rinkimų komisijos pirmininku apsiskelbęs Romanas Liaginas.

Pasak jo, „Donecko liaudies respublika“ nerengia biuletenių antram referendumo etapui nei dėl prisijungimo prie Rusijos, nei dėl Luhansko ir Donecko regionų susijungimo.

„Per šias išeigines niekas nebus rengiama, nerengiami nei biuleteniai, nei organizavimas“, – pažymėjo R. Liaginas.

Atnaujinta 15.53 val. Luhanske nori ignoruoti prezidento rinkimus

Ukrainos prezidento rinkimai gegužės 25 dieną vadinamojoje „Luhansko liaudies respublikos“ teritorijoje neįvyks, pirmadienį pranešė Pietvakarių armijos atstovas Vasilijus Nikitinas.

Luhanske pirmadienį per spaudos konferenciją V.Nikitinas sakė, kad tai susiję su neva pasikeitusiu regiono statusu.

„Galbūt rinkimai Luhansko srities teritorijoje galėtų įvykti, bet mes dabar esame Luhansko liaudies respublika. Todėl rinkimų nebus“, – pareiškė jis.

Pasak V.Nikitino, nuo „respublikos“ paskelbimo akimirkos Luhansko apskrities taryba netenka savo juridinių galių. Jis taip pat nuramino, kad iš biudžeto pajamas gaunantiems gyventojams nereikėtų nerimauti dėl savo atlyginimų ir pensijų, nes, pasak jo, jie ir jos bus dar didinamos.

Jis taip pat pranešė, kad naujai sukurtos „respublikos“ valdžia ruošia prašymą Jungtinėms Tautoms dėl „respublikos“ pripažinimo.

Vakare Luhansko gyventojai kviečiami į mitingą, kuriame ketinama priimti Nepriklausomybės deklaraciją ir viešai paskelbti Luhansko Liaudies Respubliką.

„Šįvakar 17 val. Luhanske visaliaudiniame mitinge mes ketiname priimti Nepriklausomybės deklaraciją“, – pareiškė V.Nikitinas ir pridūrė, kad mitinge bus „suvedami visaliaudinio referendumo rezultatai ir šventiniai renginiai“.

„Mitinge mes ketiname oficialiai paskelbti Luhansko Liaudies Respubliką“, – dar kartą pabrėžė jis bei pasakė, kad artimiausiu metu bus kitas referendumas – dėl Ukrainos pietryčių nepriklausomybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius