Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 17 /18:25

Netikėtas posūkis: į Rusiją grįžusi K.Sobčak viešai atsiprašė S.Čemezovo

Garsi Rusijos žurnalistė ir visuomenės veikėja Ksenija Sobčak viešai atsiprašė „Rostec“ kompanijos vadovo Sergejaus Čemezovo, kuris yra artimas prezidentui Vladimirui Putinui. „Nuoširdžiai apgailestauju, kad mano kolegų veiksmai pakenkė Sergejui Viktorovičiui Čemezovui, atsiprašau jo“, - savo „Telegram“ kanale parašė K.Sobčak.
Ksenija Sobčak
Ksenija Sobčak / „Scanpix“ nuotr.

„Mano kolegos, jauni vaikinai (Kirilas Suchanovas, Arianas Romanovskis, Tamerlanas Bigajevas), tapo kaltinamaisiais baudžiamojoje byloje dėl turto prievartavimo. Dabar jie yra sulaikyti ikiteisminio tyrimo metu ir jiems pateikti rimti kaltinimai. Čia nėra jokio politinio konteksto. Žinau, kad vaikinai nuoširdžiai apgailestauja dėl to, kas nutiko. Jų likimą spręs teismas. Tikiu, kad teisėsaugos institucijos parodys užuojautą ir atlaidumą“, – rašė K.Sobčak, praneša theins.ru.

„Instagram“ nuotr./Kirilas Suchanovas
„Instagram“ nuotr./Kirilas Suchanovas

Spalio pabaigoje K.Sobčak, kilus grėsmei, kad gali būti sulaikyta, iš Rusijos su Izraelio pasu per Baltarusiją pabėgo į Lietuvą.

VIDEO: Paskelbtas vaizdo įrašas, kaip Ksenija Sobčak pėsčiomis kerta Lietuvos sieną

Baltarusijos ir Lietuvos sieną ji kirto pėsčiomis. Vėliau pasirodė pranešimų, kad K.Sobčak – Izraelyje.

Vaizdo kameros užfiksuotas kadras ir Scanpix nuotr./Ksenija Sobčak
Vaizdo kameros užfiksuotas kadras ir Scanpix nuotr./Ksenija Sobčak

Lapkričio 11 d. buvęs leidinio „Tatler“ vadovas Arianas Romanovskis, kaltinama stambaus masto turto prievartavimu, pareiškė, kad „Telegram“ kanale „Тушите свет“ („Gesinkite šviesą“, – liet.) talpino įrašus vykdydamas K.Sobčak nurodymus. Jo advokatas teigė turintis dokumentus, įrodančius, kad šis kanalas priklauso K.Sobčak. Ši iki tol teigė, kad niekada nieko nerašė šiame „Telegram“ kanale ir neturi su juo nieko bendra.

Tuomet K.Sobčak savo „Telegram“ kanaluose piktinosi, kad prieš ją pradėtas politiškai motyvuotas puolimas ir teigė, kad bandoma nutildyti dar vieną nepriklausomą žiniasklaidos kanalą.

Spalio pabaigoje teismas suėmė K.Sobčak komercijos direktorių K.Suchanovą ir A.Romanovskį. Nukentėjusysis – „Rostec“ kompanijos vadovas Sergejus Čemezovas. Tyrėjų teigimu, kaltinamieji iš nukentėjusiojo išviliojo 11 mln. rublių mainais už pažadą nedėti neigiamų įrašų apie jį „Telegram“ kanale „Тушите свет“ („Gesinkite šviesą“, – liet.). Šis kanalas neatnaujinamas nuo spalio 24 d. Teisme paaiškėjo, kad S.Čemezovas asmeniškai parašė pareiškimą policijai.

Šis valstybinės korporacijos vadovas jau daug metų vadinamas Rusijos prezidento Vladimiro Putino aplinkos žmogumi. Tuo tarpu V.Putino politinė karjera prasidėjo, kai jis pradėjo dirbti pirmojo demokratiškai išrinko Rusijos Sankt Peterburgo mero Anatolijaus Sobčako, K.Sobčak tėvo, komandoje.

„Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr./Vladimiras Putinas ir Sergejus Čemezovas
„Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr./Vladimiras Putinas ir Sergejus Čemezovas

Po to, kai K.Suchanovas buvo sulaikytas, Sobčakas išvyko iš Rusijos. Spalio 26 d. jos viloje buvo atlikta krata. RT, remdamasi savo šaltiniu, teigė, kad jai pareikšti kaltinimai, tačiau vėliau ši informacija buvo paneigta.

Lapkričio 7 d. pranešta, kad K.Sobčak sugrįžo į Rusiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius