Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netikėtas Vokietijos žingsnis: investuos milijonus į karinę oro bazę Turkijoje

Vokietijos leidinys „Der Spiegel“ pranešė, kad Vokietijos valdžia priėmė netikėtą sprendimą – investuoti į karinę oro bazę Indžirlike Turkijoje. Iš šios bazės vykdomi antskrydžiai prieš „Islamo valstybės“ džihadistus Sirijoje ir Irake.
Indžirliko karinė oro bazė Turkijoje
Indžirliko karinė oro bazė Turkijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vokietijos gynybos ministerijos valstybės sekretorius Gerdas Hoofe patvirtino, kad 58 milijonai eurų bus skirti naujam pakilimo takui ir mobilaus valdymo centro sukūrimui Turkijos Indžirliko bazėje, netoli šiaurinės Sirijos sienos.

Šį sprendimą itin kritikuoja Vokietijos federaliniame parlamente valdančiojoje koalicijoje esantys socialdemokratai. Juos itin piktina Turkijos valdžios elgesys.

Socialdemokratų partijos frakcijos Bundestage atstovas Thomas Oppermannas perspėjo Erdogano Turkiją, kad jei Vokietijos parlamentarai nebus įleidžiami į Indžirliko bazę, Ankara sulauks atsakomųjų veiksmų.

Vokietijai oficialiai pripažinus, kad 1915 metais Otomanų imperijos surengtos armėnų žudynės buvo genocidas, pasipiktinęs Turkijos lyderis Recepas Tayyipas Erdoganas organizavo draudimą Vokietijos parlamentarams patekti į NATO bazę Turkijoje.

Sekmadienį, G-20 susitikime Kinijoje Vokietijos kanclerė Angela Merkel ir Turkijos vadovas aptarė dvišalius santykius ir užsiminė, kad draudimas gali būti panaikintas.

Šiuo metu Indžirliko karinėje oro bazėje dislokuoti šeši „Tornado“ karo lėktuvai ir vienas kuro papildymo lėktuvas. Kol kas vokiečiai turėjo dalintis infrastruktūra su amerikiečiais. Karo lėktuvus aptarnaujančiam personalui tenka gyventi netoli bazės esančiuose pastatuose, kurie nepasižymi patogiomis sąlygomis.

Tarptautinėje kampanijoje prieš „Islamo valstybę“ viso dalyvauja 66 tautų atstovai. Prancūzija yra dislokavusi savo lėktuvnešį Viduržemio jūroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius