-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netikras Baracko Obamos brolis Kenijoje siekia politinio posto

JAV prezidento Baracko Obamos netikras brolis Kenijoje pradėjo savo paties politinę karjerą – jis paskelbė, kad ketina siekti vienos Kenijos apygardos gubernatoriaus vietos būsimuose kovo 4-osios rinkimuose.
Malikas Obama
Malikas Obama / AFP/„Scanpix“ nuotr.

54 metų Malikas Obama, kurio tėvas yra ir JAV lyderio tėvas, trečiadienį vakare interviu AFP sakė, kad jo garsesniojo netikro brolio pasiekimai „įkvėpė ir pašaukė“ jį įsitraukti į aktyvią politiką savo tėvynėje.

„Kai žvelgiu, kokios sėkmės mano brolis sulaukė Amerikoje, jaučiu, kad nuvilčiau savo žmones, jeigu nepasekčiau jo pėdomis ir neužbaigčiau jų kančių atsidavusia, garbinga ir sutelkta lyderyste“, – sakė M.Obama Kogelo mieste Vakarų Kenijoje, iš kurio yra kilusi jo šeima.

Šis ekonomistas sakė, kad yra tinkamas kandidatas „nesibaigiančiam skurdo ir nedarbo ratui, kuris kankina jo žmones“, spręsti.

„Galiu užtikrintai pasakyti, kad iš visų žmonių, kurie siekia šio posto, aš esu geriausias pozicijas turintis kandidatas ... vien dėl savo pavardės privalumo, ... turiu ryšių plėtrai Siajoje pradėti“, – sakė jis AFP, paminėdamas savo apygardą, esančią už maždaug 100 km nuo ežero pakrantėje esančio Kisumaus miesto.

Nors sako, kad brėžia savo kelią, M.Obama naudojasi dabar garsia savo pavarde siekdamas pranašumo prieš varžovus, tarp kurių yra ir Kenijos premjero Railos Odingos jaunesnysis brolis.

Šalyje, kurią poliarizuoja dominuojančios politinės partijos, tokios kaip R.Odingos Oranžinė demokratų partija ir pagrindinio pretendento į prezidentus Uhuru Kenyattos Nacionalinis aljansas, M.Obama renkamo posto siekia kaip nepriklausomas kandidatas.

Jis sako, kad jo ryšys su Vašingtonu padės jam iškovoti tą postą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius