Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 01 /2012 10 02

Netoli Honkongo susidūrus keltui ir laivui žuvo mažiausiai 36 žmonės

Netoli Honkongo (Kinija) jūroje susidūrus keltui ir laivui, žuvo mažiasiai 36 žmonės. Pirmadienį skelbta, kad žuvo mažiausiai aštuoni žmonės.
Ties Honkongo sala susidūrė laivas ir keltas
Nelaimės vietoje. / AFP/Scanpix nuotr.
Temos: 2 Jūra Honkongas

Nelaimė įvyko pirmadienio naktį netoli Lamma salos.

Gelbėjimo operacija vis dar nenutraukta. Daugiau kaip šimtą žmonių gelbėtojai ištraukė iš vandens, pranešė vietos spauda.

Daugiau nei 20 žmonių buvo sužeista, jie buvo nugabent į ligoninę.

Papildyta 23.03 val.: BBC informoja, kad tuo metu, kai į laivą rėžėsi kompanijos „Hong Kong and Kowloon Ferry“ keltas, kompanija „Hong Kong Electric“ komerciniu laivu pasižiūrėti Nacionalinės dienos fejerverkų Viktorijos uoste plukdė 124 keleivius.

„Į mus dideliu greičiu trenkėsi laivas. Pradėjome skęsti. Staiga pajutau, kad esu po vandeniu. Iškilau į paviršių ir bandžiau pagriebti gelbėjimosi ratą. Nežinau, kur yra mano du vaikai“, – „The South China Morning Post“ teigė išgyvenęs per incidentą vyriškis.

Honkongas yra vienas judriausių laivybos kanalų pasaulyje.

Papilyta 10.15 val.:Pirmadienį Honkongas šventė nacionalinę šventę. Anot CNN, vandenyje plaukiojo daug didelių ir mažų laivų.

Vienas iš dviejų avariją patyrusių laivų, priklausančių Honkongo elektros kompanijai plukdė įmonės darbuotojus ir jų šeimos narius pažiūrėti fejerverkų.

„Maniau, kad atsitrenkėme į uolas arba švyturį“, – sakė laivu plaukęs mokytojas Chrisas. Jo teigimu, atrodė, kad atsitrenkęs laivas plaukė visu greičiu. Nuo smūgio vyras pasakojo išskriejęs iš savo sėdimos vietos kelte.

Keltui pradėjus judėti prieplaukos link, Lamma prieplaukos vadovo teigimu, kitas laivas pradėjo grimzti į vandenį vertikaliai tarsi „Titanikas“. Keltas, net ir pramuštu šonu, galėjo saugiai pasiekti krantą.

Pasak Honkongo priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos departamento atstovų, naktį buvo itin prastas matomumas ir daug kliūčių laive, tad gelbėjimo operacija buvo sudėtinga. Pasitelkus gelbėjimo katerius ir nardymo laivą iš vandens buvo ištraukti 123 žmonės.

28 žmonės mirė nelaimės vietoje, dar 8 juos nugabenus į ligoninę, teigiama antradienį Honkongo vyriausybės išplatintame pranešime. Neatmetama galimybė, kad kai kurie nuskendę žmonės tebėra laive arba jūroje.

Antradienį vandenyje buvo galima išvysti kyšantį laivą, jį laiko kranas, esantis ant baržos. 

Šis įvykis Honkongo vandenyse yra dramatiškiausias nuo 1971 metų. Tuomet dėl taifūno apvirtus keltui žuvo 88 žmonės.

Honkoongui priklauso apie 200 salų, tarp jų ir Lamma, ties kuria įvyko nelaimė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius