Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netoli Norvegijos sostinės Oslo rastas nužudytas lietuvis

60 kilometrų nuo Oslo nutolusio mažo Sande miestelio gyventojus šią savaitę sukrėtė mįslinga vyriškio žmogžudystė. Nors vyro tapatybė dar nėra nustatyta, Norvegijos policija neabejoja, jog tai buvo lietuvis. Policijos tyrėjai šį nusikaltimą sieja su Norvegijoje veikiančių nusikalstamų grupuočių tarpusavio santykių aiškinimusi.
Nusikaltimo vieta
Nusikaltimo vieta / Kadras iš dt.no vaizdo medžiagos

Praėjusio trečiadienio rytą automobilių stovėjimo aikštelėje aptiktas radinys sujaukė ramų tik 8 tūkst. gyventojų turinčio Sande miestelio gyvenimą. Netoliese nuo nelaimės vietos esančios maisto parduotuvėlės savininko Are Wachelin dėmesį trečiadienio rytą atkreipė tuščioje aikštelėje stovintis senas „VW Passat“ su lietuviškais valstybiniais numeriais.

Priėjęs arčiau prie automobilio, ant jo galinės sėdynės norvegas išvydo kraujo klane gulintį vyro lavoną. Apie nelaimę iškart buvo informuota policija. Tirti šio nusikaltimo buvo mestos didelės kriminalistų pajėgos – trečiadienio rytą automobilių stovėjimo aikštelėje dirbo 14 specialistų.

Nors policijos kinologai įtariamųjų bandė ieškoti su tarnybiniais šunimis, jų pėdsakų policijai rasti nepavyko. Matydami įvairiose automobilių stovėjimo aikštelės vietose telkšojusias kraujo balas tyrėjai įtaria, jog 30–40 metų vyras galėjo būti nužudytas itin kraupiai.

Kaip Norvegijos žiniasklaidai sakė policijos atstovai, beveik neabejojama, jog šis nusikaltimas yra susijęs su šalyje veikiančių nusikalstamų grupuočių tarpusavio aiškinimusi. Nors vyro lavonas buvo rastas automobilyje su lietuviškais valstybiniais numeriais, policija dar neturi nenuginčijamų įrodymų, jog nusikaltėlių auka tapęs vyriškis buvo lietuvis.

Žmogžudystę tiriantys pareigūnai dar tą pačią dieną kreipėsi į Lietuvos policiją, kuriai buvo duota užklausa dėl automobilio. Lietuvos pareigūnai kolegoms iš Norvegijos patvirtino, jog valstybiniai numeriai priklauso būtent automobilių stovėjimo aikštelėje stovėjusiam „VW Passat“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius