Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netoli Pentagono komplekso įvyko susišaudymas

Vašingtone ketvirtadienį vienas vyriškis ramiai iš kišenės išsitraukė šaunamąjį ginklą ir ėmė šaudyti į kontrolės postą prie JAV gynybos departamento komplekso.
Policininkai įvykio vietoje
Policininkai įvykio vietoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Per šį įžūlų išpuolį nukentėjo du policijos pareigūnai ir buvo sunkiai sužeistas pats užpuolikas. 36 metų nusikaltėlis Johnas Patrickas Bedellas vėliau ligoninėje mirė.

Policininkai patyrė paviršinius odos sužeidimus ir gydomi ligoninėje, sakė Pentagono policijos viršininkas Richardas Keevillas.

Pareigūnams šio išpuolio motyvai kol kas nežinomi.

Iš karto po ketvirtadienio incidento tyrėjai sakė nemanantys, jog tai buvo teroristinis išpuolis, tačiau visiškai neatmetė tokios galimybės.Įtariamasis, JAV pilietis, ketvirtadienį vakare priėjo prie kontrolės posto, įrengto prie įėjimo į Vašingtono metropoliteto stotį netoli Pentagono, veikiausiai norėdamas patekti į griežtai saugomą Gynybos departamento būstinę.

„Jis įkišo ranką į savo kišenę, išsitraukė šaunamąjį ginklą ir pradėjo šaudyti“ stovėdamas vos už pusantro metro, sakė R.Keewillas ir pridūrė: „Jis priėjo labai ramiai. Jo veide nebuvo matyti jokių emocijų“.

Pareigūnai paleido atsakomąją ugnį iš pusiau automatinių ginklų. Pasak Pentagono policijos vado, įtariamasis buvo sunkiai sužeistas.

Šis išpuolis netoli Pentagono, kuris buvo vienas iš 2001 metų rugsėjo 11-osios teroro atakų taikinių, surengtas praėjus keturiems mėnesiams po kruvinų žudynių Fort Hudo bazėje Teksase, kur armijos psichiatras musulmonas Nidalas Hasanas nušovė 13 žmonių.

Iš karto po ketvirtadienio incidento tyrėjai sakė nemanantys, jog tai buvo teroristinis išpuolis, tačiau visiškai neatmetė tokios galimybės. Jie atsisakė kalbėti apie galimus nusikaltimo motyvus.

Prezidentas Barackas Obama atidžiai stebi tyrimą, o jo padėjėjas teritorinio saugumo ir kovos su terorizmu klausimais Johnas Brennanas pateikia jam visą naujausią informaciją iš Federalinio tyrimų biuro, nurodė Baltųjų rūmų atstovas spaudai Nickas Shapiro.

Teisėsaugos pareigūnai pranešė, kad ketvirtadienio išpuolį įvykdė 36 metų Johnas Patrickas Bedellas. Jie taip pat sakė, jog apklausia dar vieną asmenį, kuris galėjo padėti užpuolikui, ir tikrina informaciją apie jį duomenų bazėse.

Po išpuolio buvo uždaryti visi įėjimai į Pentagono komplekso teritoriją. Vėliau buvo atidaryti visi, išskyrus Vašingtono metropoliteto stoties, sakė Gynybos departamento atstovas spaudai Bryanas Whitmanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius