Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 05 09

Netrukus JAV užsienio politika gali pasikeisti iš esmės

Prezidento rinkimai jau už ne už kalnų. Jungtinių Amerikos Valstijų lyderis Joe Bidenas oficialiai paskelbė, kad ketina kandidatuoti laukiančiuose rinkimuose. Turbūt ne vienas jau paklausė savęs, ką J.Bideno sprendimas reiškia JAV užsienio santykiams.
Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis
Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis / „Zuma press“/„Scanpix“

Dar per anksti spėlioti, kaip atrodys JAV užsienio politika po kitų rinkimų. J.Bidenas gali ir nelaimėti, o labiausiai tikėtinas jo varžovas – buvęs prezidentas Donaldas Trumpas – beveik neabejotinai viską darytų kitaip, jei vėl užkariautų Ovalųjį kabinetą.

Floridos gubernatoriaus Rono DeSantiso reitingai dar gali įgauti pagreitį ir iškelti jį į viršūnę, tačiau niekas neįsivaizduoja, kaip R.DeSantisas spręstų užsienio politikos klausimus, jei jam pavyktų tapti prezidentu (abejojama ir, ar jis pats tai žino).

Toks neapibrėžtumas yra rimta problema, nes tiek sąjungininkai, tiek priešininkai yra mažiau linkę priimti sprendimus ar daryti pokyčius ilgalaikėje perspektyvoje, jei galvoja, kad JAV politika keisis kaskart pasikeitus Baltųjų rūmų šeimininkams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius