-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nicolas Sarkozy bando išsaugoti Prancūzijos dešiniųjų vienybę

Buvęs Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy rengia susitikimą su skandalo įtrauktu konservatorių kandidatu Francois Fillonu bei galimai jį pakeisiančiu veikėju ir ieškos sprendimo krizei, galinčiai sutriuškinti šalies dešiniuosius.
Nicolas Sarkozy
Nicolas Sarkozy / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasak N.Sarkozy, dabartiniai nesutarimai, susiję su F.Fillono sprendimu neatsisakyti savo prezidentinių ambicijų, nors jam ketinama pateikti kaltinimus korupcija, yra naudingi kraštutiniams dešiniesiems. N.Sarkozy sakė, kad ši situacija „negali tęstis“ ir kad ji „kelia didelį nerimą tarp Prancūzijos žmonių“.

Nepaisydamas to, kad daug jo sąjungininkų konservatorių pastarosiomis dienomis jį paliko, F.Fillonas pažadėjo tęsti kovą už prezidento postą.

Tačiau F.Fillono Respublikonų partija pavojingai nesutaria dėl jo kandidatūros, o jo politinis komitetas pirmadienį rengia skubų susitikimą.

Daug konservatorių nori, kad vietoje F.Fillono prezidento rinkimuose dalyvautų buvęs premjeras Alainas Juppe, bet pastarasis pirmadienį pareiškė, kad nekandidatuos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius