Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nicolas Sarkozy grasina boikotuoti NATO viršūnių susitikimą

Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy pagrasino boikotuoti balandį įvyksiantį NATO viršūnių susitikimą, skirtą šios organizacijos įkūrimo 60-osioms metinėms, jeigu jam nebus leista pasirinkti vietos prie konferencijos stalo.
Nicolas Sarkozy
Nicolas Sarkozy / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prancūzijos vadovas nesutiko laikytis nusistovėjusios taisyklės susodinti renginių dalyvius pagal abėcėlę. Vokietijos savaitraščio „Der Spiegel“ tinklalapis rašė, kad N.Sarkozy pareikalavo, jog jis būtų pasodintas šalia NATO generalinio sekretoriaus Jaapo de Hoopo Schefferio, rašo nepriklausoma Briuselio naujienų svetainė EUobserver.

Priėmus kompromisinį sprendimą, Prancūzijos vadovas filmuojant televizijai sėdės Aljanso vadovo dešinėje, o jam iš kairės sėdės Vokietijos kanclerė Angela Merkel.

Tačiau prasidėjus pasitarimui už uždarų durų, 26 šalių lyderiai bus susodinti pagal abėcėlę.

Tada šalia J.de Hoopo Schefferio atsisės Šiaurės Atlanto Tarybos sekretorius ir Belgijos premjeras, o iš kitos pusės – NATO generalinio sekretoriaus pavaduotojas ir JAV prezidentas Barackas Obama.

Tikimasi, kad Prancūzijos Strasbūro ir Vokietijos Kėlio miestuose organizuojamame NATO susitikime Paryžius paskelbs apie savo sugrįžimą į Aljanso karines struktūras. Pranešama, kad šį sprendimą Prancūzija priėmė užsitikrinusi du svarbius postus NATO vadovybėje.

Kita vertus, praeitą mėnesį pradėjęs veikti naujienų tinklalapis Slate.fr, prie kurio įkūrimo prisidėjo buvęs Prancūzijos dienraščio „Le Monde“ vyriausiasis redaktorius, praeitą savaitę sutelkė dėmesį į prastus N.Sarkozy anglų kalbos įgūdžius ir problemas, kylančias jam kalbantis su kitų šalių vadovais.

N.Sarkozy, kuris laikomas ištikimiausiu JAV sąjungininku iš pastarojo meto Prancūzijos vadovų, NATO viršūnių susitikime su B.Obama kalbėsis padedamas vertėjo, tinklalapis citavo „suglumusius“ prezidento patarėjus.

Be to, dėl nepakankamo anglų kalbos mokėjimo Prancūzijos lyderis aukšto lygio susitikimų metu negalės dalyvauti neformaliuose pokalbiuose su prancūzų kalbos nemokančiais kolegomis, taip pat nesugebės duoti išsamių interviu televizijai CNN arba kuriai nors kitai anglakalbei žiniasklaidai.

Įdomu tai, kad anglų kalbą gerai moka iš Italijos kilusi prezidento žmona Carla Bruni-Sarkozy bei jo pirmtakas Jacquesas Chiracas, o dėl blogų anglų kalbos žinių N.Sarkozy taip pat nesugebėjo įgyti prestižinio Paryžiaus politikos studijų instituto diplomo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius