-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 16 /18:22

Nigelas Farage'as pasitraukė: britų kraštutiniams dešiniesiems vadovaus Diane James

Jungtinės Karalystės nepriklausomybės partijos (UKIP) vadove penktadienį išrinkta Diane James, pakeitusi Nigelas Farage'as, kuris atsistatydino iš vadovo pareigų britams nusprendus trauktis iš Europos Sąjungos.
Nigelas Farage'as ir Diane James
Nigelas Farage'as ir Diane James / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

D.James rinkimus laimėjo pelniusi 8 451 UKIP nario balsą, paskelbta per šios partijos spaudos konferenciją, surengtą pietų Anglijos pakrantės mieste Bornemute.

N.Farage'as anksčiau dukart traukėsi iš UKIP vadovo posto: 2009-aisiais, kilus nesutarimams partijos viduje, taip pat 2015-aisiais, kai nebuvo išrinktas į Jungtinės Karalystės parlamentą, bet abu kartus vėliau persigalvojo.

Sprendimą pasitraukti iš 28 šalių bloko Britanija priėmė per birželio 23 dieną šalyje įvykusį referendumą.

D.James yra pelniusi savo kolegų pagarbą dėl savo profesionalumo, kurio jai prireiks siekiant suvienyti partiją po N.Farage'o išėjimo.

56 metų politikė, kuri 2013 metais vos netapo pirma savo partijos nare Bendruomenių rūmuose, žada paversti savo euroskeptikų judėjimą į „nenugalimą laimėjimų mašiną“.

Ji taip pat yra Europos Parlamento narė.

Nors savo tiesmukiškumu ir neprilygsta charizmatiškajam N.Farage'ui, D.James yra padariusi skandalingų pareiškimų, kurie šiaip jau yra būdingi prieš imigraciją pasisakančiai jos partijai.

Jai jau teko atsiprašyti, kai per savo rinkimų į parlamentą kampaniją ji prakalbo apie „su rumunais susijusį nusikalstamumą“. Vėliau daug ką nustebino jos pagyros Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui.

„Aš juo žaviuosi tuo požiūriu, kaip jis stoja už savo šalį, – pareiškė D.James, kuri buvo partijos atstovė teisingumo ir vidaus reikalų klausimais. – Jis yra labai nacionalistinių pažiūrų. Aš juo žaviuosi. Jis yra labai stiprus lyderis“.

D.James gimė 1959 metų lapkričio 20 dieną Bedforde, inžinieriaus ir namų šeimininkės šeimoje. Universitete ji studijavo verslą ir turizmo vadybą, ten gerai išmoko vokiečių ir prancūzų kalbas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius