Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 08 18 /17:33

Nigerija įspėja dėl rimtų pasekmių, jei nukentės Nigerio prezidento sveikata

Nigerijos prezidentas Bola Tinubu perspėjo, kad bus rimtų pasekmių, jei Nigerio kariškiai namų arešto sąlygomis leistų nušalinto prezidento Mohamedo Bazoumo (Mohamedo Bazumo) sveikatai prastėti, penktadienį sakė vienas Europos pareigūnas.

Telefonu kalbėdamas su Europos Vadovų Tarybos pirmininku Charles'iu Micheliu (Šarliu Mišeliu) jis sakė, kad M. Bazoumo kalinimo sąlygos blogėja.

Anksčiau ES pareigūnas perspėjimą dėl rimtų pasekmių klaidingai priskyrė Ch. Micheliui, o ne B. Tinubu, pirmininkaujančiam Vakarų Afrikos valstybių ekonominės bendrijos (ECOWAS) regioniniam blokui.

63 metų M. Bazoumą liepos 26-ąją sulaikė jo paties apsaugos nariai – tai buvo penktasis perversmas Nigeryje nuo 1960-ųjų, kai jis tapo nepriklausomas nuo Prancūzijos. M. Bazoumas ir jo šeima laikomi prezidento rūmuose.

„Nigerijos prezidentas pabrėžė ECOWAS ryžtą ir politinę valią veikti kartu. ECOWAS išlaikys savo sankcijas, nepaisant jų ekonominio poveikio kai kurioms regiono šalims“, – sakė pareigūnas.

Pasak jo, Ch. Michelis „pakartojo, kad ES visapusiškai remia ir palaiko ECOWAS sprendimus, taip pat griežtai pasmerkė nepriimtiną perversmą Nigeryje“.

VIDEO: Ar perversmas Nigeryje gali sukelti karą Sahelio regione?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius