-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nigerijoje ginkluoti užpuolikai pagrobė 30 vestuvininkų

Nigerijos šiaurės vakaruose praėjusį savaitgalį ginkluoti užpuolikai pagrobė 30 vestuvių šventės dalyvių, pirmadienį naujienų agentūrai AFP pranešė du šaltiniai.
Nigerijos vėliava
Nigerijos vėliava / 123RF.com nuotr.

Šie asmenys, visi užsiimantys prekyba mobiliaisiais telefonais, buvo pagrobti vėlų šeštadienio vakarą, kai važiavo atgal į Zamfaros valstijos sostinę Gusau iš vieno kolegos vestuvių kaimyninėje Sokoto valstijoje.

Pasak šaltinių, žmonės buvo užpulti, kai sugedo vienas iš keturių jų mikroautobusų.

„Trisdešimt mūsų narių buvo pagrobti, kai važiavome iš mūsų kolegos vestuvių Sokote“, – sakė Zamfaros prekybininkų mobiliais telefonais susivienijimo vadovas Kabiru Garba Mukhtaras.

„Užpuolikai man paskambino vieno iš pagrobtųjų telefonu ir patvirtino, kad sučiupo 30 mūsų kolegų“, – sakė jis.

Gerai ginkluotos nusikaltėlių, kuriuos vietos gyventojai vadina banditais, gaujos siaučia Nigerijos šiaurės vakaruose ir šalies centrinėje dalyje, kur siaubia gyvenvietes ir grobia žmones, reikalaudamos už juos išpirkų.

Pusšimtį vestuvininkų vežusių automobilių vilkstinė sustojo Lambar Bakuros gyvenvietėje sugedus vienam iš keturių mikroautobusų. Tada jie buvo užpulti, naujienų agentūrai AFP sakė šaltinis vietos saugumo pajėgose.

„Dvidešimčiai žmonių pavyko pabėgti, o 30 buvo pagrobti“, – sakė pareigūnas, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga, nes neturėjo leidimo teikti informacijos apie šį incidentą.

Praėjusią savaitę ginkluoti banditai įsiveržė į Kvario gyvenvietę kaimyninėje Kacinos valstijoje ir pagrobė 58 gyventojus, informavo vietos pareigūnai.

Banditų gaujos veikia iš stovyklų didžiuliame Rugu miške, išsidėsčiusiame Zamfaros, Kacinos, Kadūnos ir Nigerio valstijose.

Šios gaujos siekia finansinės naudos ir paprastai neturi ideologinių polinkių. Tačiau vietos valdžia perspėja, kad jos vis dažniau veikia išvien su džihadistais, daugiau nei dešimtmetį tęsiančiais sukilimą šalies šiaurės rytuose.

Nuo praėjusių metų jos taip pat puldinėja mokyklas, grobia moksleivius ir reikalauja už juos išpirkų iš valdžios pareigūnų bei vaikų tėvų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius