-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Nigerijoje išgelbėtas dvejų metų vaikas, apkaltintas raganavimu

Humanitarinės pagalbos darbuotoja Nigerijoje išgelbėjo aštuonis mėnesius gatvėje praleidusį dvejų metų nigerietį berniuką, kurį jo šeima išmetė iš namų, nes nutarė, kad jis yra raganius, rašo „The Telegraph“. Nuotraukų serija, kurioje vaizduojama, kaip berniuko gelbėtoja jam duoda atsigerti vandens, apskriejo visą pasaulį ir sukrėtė daug žmonių.
Nigerijoje išgelbėtas dvejų metų vaikas, apkaltintas raganavimu
Nigerijoje išgelbėtas dvejų metų vaikas, apkaltintas raganavimu / Nuotr. iš „Facebook“

Berniukas gatvėje praleido aštuonis mėnesius, jam išgyventi padėjo maisto atliekos ir bet kas, ką pavykdavo rasti. Jį, visiškai nusilpusį, rado danė Anja Ringgren Loven, Afrikos vaikų švietimo ir vystymosi fondo įkūrėja.

Jeg har set meget her i Nigeria igennem de sidste 3 år. Jeg har forskånet jer for mange oplevelser når vi har været på...

Posted by Anja Ringgren Lovén on Sunday, 31 January 2016

Išgelbėjusi berniuką, ji davė jam vandens, apgaubė antklode ir nugabeno į artimiausią ligoninę. Po dviejų dienų jo sveikata gerokai pasitaisė. A.R.Loven jam davė vardą Hope (Viltis).

„Jis pats sugeba pasiimti maisto, o jam skiriami vaistai padeda. Šiandien jis jau netgi gali atsisėsti ir šypsotis. Jis yra stiprus mažas berniukas. Matyti, kaip jis žaidžia su mano sūnumi, yra geriausia patirtis mano gyvenime. Aš net nežinau, kaip tai aprašyti žodžiais“, – parašė A.R.Loven savo tinklaraščio įraše.

Vi skal være stolte over at være danskere. Vi er et kærligt folkefærd og vi passer godt på hinanden. Vi står altid...

Posted by Anja Ringgren Lovén on Monday, 1 February 2016

A.R.Loven fondą, kuris padeda Nigerijos vaikams, apkaltintiems raganavimu, įsteigė prieš trejus metus. Jos teigimu, ši problema yra plačiai paplitusi.

„Tūkstančiai vaikų būna apkaltinami tuo, kad yra raganos ar burtininkai. Jie patiria kankinimus, yra gąsdinami, kai kurie netgi miršta“, – parašė A.R.Loven savo „Facebook“ paskyroje.

Internete greitai išpopuliarėjusių nuotraukų dėka berniukui buvo suaukota daugiau negu 1 mln. Danijos kronų (apie 135 tūkst. eurų).

Moters teigimu, Hope jau greitai bus pakankamai sveikas, kad prisijungtų prie kitų vaikų, kuriais rūpinasi jos fondas.

Hvis der er nogen der kan få lille Hope til at smile så er det David Jr. ! 󾌸󾌸󾌸 Vi er lige kommet tilbage fra sygehuset...

Posted by Anja Ringgren Lovén on Saturday, 6 February 2016

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius