-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nigerijoje nužudytas buvęs generolas

Nigerijos šiaurės rytuose nužudytas atsargos generolas Mohammedas Shuwa, buvęs svarbus veikėjas per pilietinį karą septintajame dešimtmetyje. Jį savo namuose Maiduguryje nušovė užėję nenustatyti ginkluoti vyrai, pranešė kariškiai.
Mohammedas Shuwa
Mohammedas Shuwa / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Nigerija Nužudymas

„Keturi vyrai, iš pradžių palaikyti jo lankytojais, įėjo į namą ir ėmė šaudyti į generolą ir svečius. Vienas svečių žuvo vietoje, o generolas numirė pakeliui į ligoninę“, – sakė pulkininkas leitenantas Sagiras Musa.

Anksčiau, duodamas interviu agentūrai AFP iš savo namų, M.Shuwa sakė, jog į jį gali pasikėsinti islamo ekstremistų grupuotė „Boko Haram“, kuri šiame mieste buvo surengusi nemažai išpuolių.

Kol kas nežinoma, kas nužudė generolą, bet išpuolio „braižas“ panašus į islamistų, kurie dažnai taikosi į iškilius asmenis.

Maidugurio gyventojai ir lavoninės pareigūnas sakė, kad ketvirtadienį vakare nužudyta dešimtys jaunuolių per operacijas keturiose miesto seniūnijose, tarp jų ir M.Shuwos gyvenamame Gvangės rajone.

Anksčiau būta atvejų, kai po kariškių reidų „Boko Haram“ surengdavo išpuolius.

79-erių M.Shuwa 1967-1970 metais buvo tuometinio Nigerijos karo vado Yakubu Gowono vyriausiasis padėjėjas per Biafros pilietinį karą, kai žuvo daugiau kaip milijonas žmonių – dauguma nuo bado. Jis taip pat buvo vienas karo vadų 1975-1976 metais Murtala Mohammedo chuntoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius