-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nigerijoje per „Boko Haram“ atakas keliuose kaimuose išžudyti šimtai žmonių

Būgštaujama, kad šimtai žmonių buvo išžudyti per islamistų judėjimo „Boko Haram“ kovotojų atakas keturiuose kaimuose Nigerijos šiaurės rytuose, tęsiantis smurtui, kuris nusineša vis daugiau civilių gyvybių.
„Boko Haram“ lyderis
„Boko Haram“ lyderis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vietos bendruomenių lyderiai pranešė, kad per antradienį įvykdytas atakas Gvozos rajone Borno valstijoje nužudyta 400–500 žmonių, tačiau dėl prastų ryšių toje atokioje teritorijoje nepriklausomi šaltiniai to negalėjo patvirtinti.

Jeigu aukų skaičius būtų patvirtintas, išpuoliai prieš Gošės, Atagaros, Agapalvos ir Agandžaros kaimus būtų vieni iš kruviniausių per jau penkerius metus vykstantį islamistų sukilimą.

Gegužės 5 dieną netoliese esančiame Gamboru Ngalos mieste „Boko Haram“ surengta ataka pareikalavo per 300 žmonių gyvybių.

„Boko Haram“ kruvinas siautėjimas kasdien priverčia apie 800 žmonių palikti savo namus, o praėjusiais metais šalyje buvo nužudyta daugiau nei 3 tūkst. žmonių, skelbia Ženevoje įsikūręs Šalies viduje perkeltų asmenų stebėjimo centras (Internal Displacement Monitoring Centre – IDMC).

Dar 45 žmonės buvo nužudyti, kai įtariami „Boko Haram“ kovotojai, apsimetę keliaujančiais pamokslininkais, trečiadienio vakarą pradėjo šaudyti į žmones Barderio kaime netoli Borno valstijos sostinės Maidugūrio.

Ketvirtadienį šiaurės rytų Nigerijoje keturi žmonės žuvo netoli valstijos gubernatoriaus namų sprogus sunkvežimiui, kuriame bomba buvo paslėpta po grūdų maištais.

Tas sprogimas driokstelėjo netoli Gombės valstijos gubernatoriaus Ibrahimo Dankwambo privačios rezidencijos valstijos sostinėje.

Gombės valstija ribojasi su Borno, Jobės ir Adamavos valstijomis, kuriose taip pat siautėja islamistai.

Ketvirtadienį apie dar vieną ataką buvo pranešta iš Madagalio miesto Adamavos valstijoje. Užpuolikai nusiaubė katalikų bažnyčią ir padegė vietos administracijos pastatą, prieš tai apšaudę karius, budėjusius netoliese esančiame patikros poste. Pranešama, kad du civiliai žuvo patekę į kryžminę ugnį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius