Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nigerijoje tęsiasi krikščionių ir musulmonų susirėmimai

Vidurio Nigerijos Džoso mieste tris dienas vykstantys krikščionių ir musulmonų susirėmimai, per kuriuos jau žuvo daugiau nei 300 žmonių, išplito į miesto pakraščius.

Žuvusiųjų skaičius ir toliau auga, nepaisant valdžios sprendimo mieste paskelbti visą parą galiojančią komendanto valandą ir viceprezidento Goodlucko Jonathano nurodymo sustiprinti kariuomenės pajėgas Džose.

Sekmadienį riaušės kilo krikščioniškame Nasaravos Gvono rajone, dėl ketinimų čia statyti mečetę. Nigerijos centrinėje dalyje esantis miestas stovi ant ribos tarp šalies daugiausia musulmonų gyvenamos šiaurinės ir krikščionių pietinės dalies.

Pasak vietos gyventojų, per naktį susirėmimai išplito į kitus rajonus ir miesto pakraščius.

Daug žmonių žuvo, kai mačetėmis ir šautuvais ginkluotos grupuotės, nepaisydamos komendanto valandos, šukavo namus, juos padeginėjo ir žudė ten gyvenančius žmones, pasakojo vietiniai. Virš kelių miesto rajonų buvo matyti kylantys dūmai.

Musulmonų, krikščionių lyderiai ir medikai skelbia, kad per susirėmimus žuvo 300 žmonių, tačiau oficialiai šie duomenys nėra patvirtinti. Maždaug 200 lavonų atvežta prie Džoso centrinės mečetės, informavo musulmonų lyderiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius