-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nigerijos kariuomenės dronas per klaidą pražudė 85 civilius

Nigerijos kariuomenės dronas per klaidą sudavė smūgį vienam kaimui šalies šiaurės vakaruose esančioje Kadūnos valstijoje, pražudydamas 85 civilius, antradienį pranešė gelbėtojai.
AFP-Scanpix nuotr.
AFP-Scanpix nuotr.

Vienas tragiškiausių su kariuomene susijusių šalies incidentų įvyko sekmadienį. Prezidentas Bola Ahmedas Tinubu antradienį nurodė atlikti tyrimą, kariuomenei pripažinus, kad vienas jos dronų per klaidą smogė Tudun Birio kaimui, kur gyventojai šventė musulmonišką šventę.

Kariuomenė žuvusiųjų skaičiaus nenurodė, bet vietos gyventojai teigė, kad žuvo 85 žmonės, tarp jų daug moterų ir vaikų.

„Šiaurės vakarų zonos biuras iš vietos administracijos gavo informacijos, kad jau palaidoti 85 žuvusieji ir kad paieška dar tęsiama“, – paskelbė Nacionalinė nepaprastųjų situacijų valdymo agentūra (NEMA).

Jos pareiškime sakoma, kad dar 66 žmonės gydomi ligoninėje, bet gelbėtojai vis dar derasi su bendruomenės lyderiais dėl įtampos mažinimo ir galimybių pasiekti tą kaimą.

Nigerijos ginkluotosios pajėgos dažnai pasitelkia oro smūgius kovoje su vadinamosiomis banditų grupuotėmis šalies šiaurės vakaruose ir šiaurės rytuose, kur daugiau kaip dešimtmetį aktyviai veikia džihadistai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius