Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nigerijos prezidentas po 100 dienų gydymo Londone grįžo į savo šalį

Nigerijos prezidentas Muhammadu Buhari šeštadienį parskrido namo, praleidęs daugiau nei 100 dienų Londone, kur gydėsi dėl neskelbiamos ligos.
Muhammadu Buhari
Muhammadu Buhari / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Jo lėktuvas Abudžoje nutūpė maždaug 16.35 val. vietos (18.35 val. Lietuvos) laiku, pranešė naujienų agentūros AFP korespondentas.

Juodu kaftanu vilkintis 74 metų prezidentas iš lėktuvo išlipo niekieno nepadedamas. Jį sutiko viceprezidentas Yemi Osinbajo ir kiti aukšti pareigūnai, garbės sargyba.

Iš oro uosto M.Buhari kortežu išvyko į prezidentinę vilą. Oro uoste ir jo maršruto gatvėse jį entuziastingai sveikino minios.

Pirmadienį ryte jis turi kreiptis į visus nigeriečius, pranešė prezidentūra.

Prezidentas į Britanijos sostinę išvyko gegužės 7 dieną ir jo ilgalaikis nebuvimas šalyje kėlė įtampą. M.Buhari buvo raginamas grįžti arba atsistatydinti.

Dėl šio dimisijos generolo, 9-ame dešimtmetyje vadovavusio šalies kariniam režimui, sveikatos įvairių gandų sklandė nuo praeitų metų birželio, kai jis pirmą kartą išvyko gydytis į Londoną dėl, pasak jo patarėjų, vis atsinaujinančios ausies infekcijos.

Londone jis praleido beveik du mėnesius sausį ir vasarį. Grįžęs kovo pradžioje prezidentas sakė, kad „dar niekada nebuvo taip sirgęs“.

Liepos mėnesį valdančiosios partijos ir opozicijos nariai vyko į Londoną jo aplankyti, ir net nusifotografavo su juo, kad kiek išsklaidytų visuomenės nerimą.

Nigerijos lyderių sveikata yra opi tema nuo 2010 metų, kai po kelių mėnesių gydymosi užsienyje mirė pareigas ėjęs prezidentas Umaru Yar'Adua.

M.Buhari pagrindiniai oponentai 2015 metų rinkimuose, atvedusiuose jį į valdžią, teigia, kad M.Buhari serga prostatos vėžiu. Prezidentas tai neigė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius