Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nigerijos saugumo pajėgos nukovė 14 žmones grobusių asmenų

Nigerijos saugumo pajėgos surengė reidą prieš vieno Turkijos piliečio pagrobėjus naftos turtingoje Upių valstijoje ir per susišaudymą 14 iš jų nukovė, šeštadienį pranešė policija.
Temos: 2 Turkija Nigerija

„Piktadariai buvo nušauti per susišaudymą su saugumo agentais savo stovykloje kaanių (genties) bendruomenėje ogonių žemėje“, – valstijos policijos atstovas Benas Ugwuegbulamas pasakojo naujienų agentūrai AFP apie penktadienį įvykusį incidentą.

Pasak jo, turką statybininką praeitą mėnesį pagrobusios gaujos nariai pradėjo šaudyti, pamatę saugumo agentus savo stovykloje.

„Saugumo operatyvininkai grįžo gausesnėmis pajėgomis ir per (susirėmimą) iškart nušovė šešis grobikus, dar aštuoni sužeisti mirė pakeliui į ligoninę“, – sakė policijos atstovas.

B.Ugwuegbulamas pridūrė, jog du įtariamieji bendradarbiavo su policija atliekant tyrimą.

Atstovas sakė, kad pagrobtas Turkijos pilietis buvo anksčiau paleistas nenukentėjęs, kai pagrobėjams buvo sumokėta išpirka.

„Saugumo komanda stovykloje rado ginklų ir šaudmenų, taip pat grynųjų pinigų“, – pridūrė jis.

Policijos atstovas nurodė, jog ši gauja pastaraisiais mėnesiais valstijoje taip pat įvykdė virtinę apiplėšimų ir išpuolių prieš saugumo agentus.

Siekiant gauti išpirką Nigerio deltoje grobiami užsienio darbininkai. Tiesa, 2009-aisiais paskelbus amnestiją naftos versloves puldinėjančioms ginkluotoms grupuotėms, išpuolių gerokai sumažėjo.

Vis dėlto atskirų incidentų vis dar pasitaiko. Nusikaltėlių grupuotės žmones grobia dėl išpirkos, arba vagia naftos produktus, kad parduotų juodojoje rinkoje, arba kovoja, kad vietiniams gyventojams tektų didesnė dalis iš naftos gaunamo pelno.

Nigerio delta, nors ir turtinga naftos ir dujų išteklių, yra skurdus regionas.

Jame dažni ir piratų išpuoliai. Spalio 15 dieną prie Nigerijos krantų buvo užpultas prancūzų firmai „Bourbon“ priklausantis laivas, pagrobti septyni jo jūreiviai: šeši rusai ir vienas estas, kurie praėjusią savaitę buvo paleisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius