-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nigeryje „al Qaeda“ įkaite laikomai prancūzei skubiai reikalinga medicinos pagalba, sako derybų tarpininkas

Prancūzijos pilietei, kurią praėjusį mėnesį su šešiais kitais užsieniečiais pagrobė su tarptautiniu teroristų tinklu „al Qaeda“ susijusi Nigerio grupuotė, serga vėžiu, todėl jai skubiai reikia medikų pagalbos, sekmadienį nurodė vienas derybų tarpininkas iš Nigerio.
„al–Qaeda“ kovotojas
Laikraštis su žinia apie įkaito nužudymą / „Scanpix“ nuotr.

„Ką tik grįžau iš susitikimo su pagrobėjais dykumoje, kur susitikau su dviem grupuotės nariais. Jie sakė, kad prancūzė įkaitė serga ir ilgai negyvens, jeigu nebus gydoma“, – palydovinio ryšio telefonu paskambinęs tarpininkas sakė naujienų agentūrai AFP.

Islamiškojo Magribo „al Qaeda“ (AQIM) prisiėmė atsakomybę už septynių užsieniečių – penkių Prancūzijos, vieno Togo ir vieno Madagaskaro piliečio – pagrobimą rugsėjo 16 dieną Nigerio šiauriniame mieste Arlite, kurį supančioje dykumoje kasamas uranas.

Tarpininkas sakė susitikęs su pagrobėjais Malio šiaurės rytiniame Timetrino regione – kalvotame dykumų krašte, į kurį, kaip anksčiau pranešė šaltiniai, pagrobėjai tikriausiai perkėlė įkaitus iš Nigerio.

Vieno derybų tarpininko iš Malio padėjėjai nurodė taip pat gavę informacijos, kad 62 metų Francoise Larribe, pagrobta su savo vyru inžinieriumi Danieliu Larribe'u, sunkiai serga.

„Prancūzė serga. Mums pranešta, kad ji buvo gydoma prieš pagrobiant, tačiau ją reikia toliau  gydyti“, – sakė vienas iš tarpininko padėjėjų.

Kaip informavo šaltiniai, šiai moteriai prieš pagrobimą buvo taikoma chemoterapija.  „Pagrobėjai sakė, kad įkaitai gyvi ir kad su jais gerai elgiamasi, – tikino tarpininkas iš Nigerio ir pridūrė: – Pagrobėjai atviri bet kokioms deryboms ir greitai paskelbs savo reikalavimus.“ Anot jo, įkaitų likimas esąs „visų AQIM grupuočių rankose“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius