Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nigeryje ginkluoti užpuolikai nužudė apie 100 civilių gyventojų

Apie 100 žmonių žuvo per dviejų kaimų užpuolimą vakarinėje Nigerio dalyje, sekmadienį pranešė vietos meras.
Nigeris
Nigeris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tai buvo dar vienas masinis išpuolis prieš civilius gyventojus Tilaberio regione, kuriame siaučia džihadistai.

Šeštadienį įvykusius išpuolius prieš Tčoma Bangu ir Zarumadarejeso kaimus surengė „teroristai, atvykę maždaug šimtu motociklų“, pranešė abu kaimus administruojančios Tondikivindžio komunos meras Almou Hassane'as.

„Tčoma Bangu žuvo iki 70 žmonių, o 30 žuvo Zarumadarejeso kaime“, – pranešė jis naujienų agentūrai AFP pridūręs, jog ką tik grįžo iš įvykių vietos.

Abu kaimai įsikūrę už 120 kilometrų į šiaurę nuo sostinės Niamėjaus.

„Dar 75 buvo sužeisti, kai kurie iš jų buvo išgabenti gydymui į Niamėjų ir Valmą“, – kalbėjo A.Hassane'as.

Tam, kad galėtų vienu metu užpulti abu kaimus, nutolusius vienas nuo kito septynių kilometrų atstumu, užpuolikai pasidalijo į dvi kolonas, pridūrė meras.

Pirmą kartą naujienos apie reidus pasirodė šeštadienį, tačiau dar nebuvo aišku, kiek buvo aukų.

Abu kaimai yra įsikūrę didžiuliame ir nestabiliame Tilaberio regione, kuris išsidėstęs „trijų valstybių pasienyje“ – netoli Nigerio, Malio ir Burkina Faso sienų. Ši teritorija jau daugelį metų kenčia nuo džihadistų išpuolių.

JT duomenimis, 2019 metais nuo džihadistų smurto ir etninių konfliktų, susijusių su islamistais, žuvo keturi tūkstančiai žmonių.

Gruodžio 21 dieną pietvakariniame Tilaberio regione per ataką iš pasalos žuvo septyni kariai ir 11 įtariamų džihadistų.

Kelionės motociklu Tilaberyje buvo uždraustos nuo sausio, siekiant užkirsti kelią džihadistų užpuolimams, vykdomomis dviratėmis transporto priemonėmis.

Sausumos valstybę Nigerį, įsikūrusį Sahelio regiono centre, taip pat puldinėja džihadistai iš Nigerijos – dešimtmetį trunkančio sukilimo lopšio, kurį pradėjo džihadistų judėjimas „Boko Haram“.

Praėjusį mėnesį pietrytiniame Difos regione, Nigerijos pasienyje, dieną prieš savivaldybių ir regionų rinkimus, kurie ne kartą buvo atidėti dėl prastos saugumo padėties, esančiame Tumure buvo nužudyti 34 kaimiečiai.

Naujausi išpuoliai įvyko tą pačią dieną, kai rinkimų pareigūnai paskelbė, kad valdančiųjų partijos kandidatas ir buvęs ministras Mohamedas Bazoumas laimėjo pirmąjį Nigerio prezidento rinkimų turą, kuris vyko praėjusį savaitgalį. Antrasis rinkimų turas įvyks vasario 20 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius