Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nikas Anastasiadis perrinktas Kipro prezidentu

Kipro prezidentas Nikas Anastasiadis sekmadienį buvo perrinktas antrajai kadencijai, įveikęs savo konkurentą pažadais iš naujo pradėti salos suvienijimo derybas ir atgaivinti ekonomiką.
Nikas Anastasiadis
Nikas Anastasiadis / „Scanpix“/AP nuotr.

Suskaičiavus visus balsalapius paaiškėjo, kad antrajame rinkimų ture N.Anastasiadis surinko 55,99 proc. balsų ir aplenkė komunistų remiamą Stavrą Malą, surinkusį 44 proc. balsų.

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino perrinktąjį Kipro prezidentą.

D.Grybauskaitė pabrėžė, kad piliečių parodytas pasitikėjimas yra prezidento pastangų siekiant Kipro gerovės ir saugumo, taip pat santaikos ir taikaus salos suvienijimo įvertinimas, pranešė prezidentės spaudos tarnyba.

Prezidentė išreiškė įsitikinimą, kad abi šalys toliau glaudžiai dirbs spręsdamos bendrus žemyno iššūkius, aktualius saugumo ir ekonomikos uždavinius. Šalies vadovė palinkėjo, kad artimiausiais metais Lietuva ir Kipras dar aktyviau plėtotų ir dvišalį dialogą.

Viduržemio jūros rytuose esanti Kipro sala yra padalyta nuo 1974 metų, kai Turkijos pajėgos, reaguodamos į Atėnų įkvėptą perversmą ir siekį susijungti su Graikija, įsiveržė į šiaurinį salos trečdalį. Šiaurinę salos dalį valdo 1983 metais nepriklausoma pasiskelbusi Šiaurės Kipro turkų respublika, kurią pripažįsta tik Turkija. Ankara ten tebelaiko daugiau nei 35 tūkst. karių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius