Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Niujorką nušvietė neregėti fejerverkai (nuotraukos)

JAV Nepriklausomybės dienos – liepos 4-osios – šventinius renginius Niujorke ir kituose didžiuosiuose šalies miestuose užbaigė didžiuliai fejerverkai.
JAV Nepriklausomybės dienos fejerverkai.
JAV Nepriklausomybės dienos fejerverkai. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vien Niujorke ore sprogo per 22 tonas pirotechnikos. Fejerverkai buvo leidžiami virš Hudsono upės, renginį nuo abiejų upės krantų stebėjo milijonai niujorkiečių ir miesto svečių.

Niujorko Manheteno vakarinis aplinkkelis buvo uždarytas tam, kad žmonės galėtų stebėti fejerverkus. Visos trys greitkelio juostos buvo užgrūstos žmonių, kurie gulėjo ant patiesalų ir sėdėjo ant sulankstomų kėdžių.

Prezidentas Barackas Obama tautą pasveikino tradicine kalba per televiziją, radiją ir internetą, o viceprezidentas Joe Bidenas aplankė Irake misiją baigiančius JAV karius.

Tuo tarpu buvęs prezidentas George‘as W.Bushas sakė kalbą Oklahomos valstijoje, Vudvardo miestelyje, pavadindamas JAV „puikiausia tauta šioje žemėje“. Jis padėkojo kariams ir jų artimiesiems už tarnybą bei žiūrovams už tai, kad suteikė galimybę „senukui kažką paveikti“, pranešė AP.

Deja, neišvengta nelaimių. Šiaurės Karolinos valstijoje sprogus fejerverkus vežusiam sunkvežimiui, žuvo du darbuotojai, o dar trys žmonės buvo smarkiai sužeisti. O Centrinėje Floridoje, pareigūnų teigimu, vienas žmogus žuvo, kai per Nepriklausomybės dienos minėjimą į minią trenkė žaibas. Dar mažiausiai 18 buvo nuvežti į ligonines. Šiaurinėje Indianos valstijos dalyje sugriuvus pėsčiųjų tiltui į ligonines nuvežta per tuziną žmonių.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius