-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Niujorke areštuota dešimtys „Užimk Volstritą“ protestuotojų

Šimtai judėjimo „Užimk Volstritą“ protestuotojų šeštadienį išėjo į Niujorko gatves bandyti įkurti naujos stovyklos, ir dešimtys jų buvo areštuoti, kai bandė patekti į vienai bažnyčiai priklausančią teritoriją.
Policija susirėmė su „Užimk Volstritą“ dalyviais
Policija susirėmė su „Užimk Volstritą“ dalyviais / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Volstritas

Protestuotojai medinėmis kopėčiomis perlipo tvorą, juosiančią Švč.Trejybės bažnyčiai priklausantį sklypą, sakė „Užimk Volstritą“ atstovas.

Policija kol kas negalėjo nurodyti, kiek protestuotojų buvo areštuota, bet Nacionalinės teisininkų sąjungos Niujorko skyriaus prezidentas Gideonas Oliveris nurodė, kad buvo areštuoti maždaug 55 asmenys, tarp jų – 5-10 dvasininkų.

Demonstrantai Manhatano gatvėmis vaikščiojo iki vakaro; vienu metu jie sakė einantys į Švč.Trejybės bažnyčios pastoriaus namus.

Protestuotojai, kurie žygiuodami blokavo kai kurias gatves, skandavo „Mūsų nesustabdys. Įmanomas kitoks pasaulis“ ir „Kieno gatvė? Mūsų gatvė“.

Vėliau, jiems pradėjus judėti Midtauno link, kai kuriuos demonstrantus apsupo policininkų linijos, o pareigūnai ant motociklų bandė nuvaryti protestuotojus nuo gatvių važiuojamosios dalies.

Judėjimas prasidėjo protestuotojams rugsėjo mėnesį užėmus vieną Niujorko parką, siekiant atkreipti dėmesį į ekonominę nelygybę ir finansinę sistemą, kuri, pasak jų, yra neteisingai iškreipta turtingųjų naudai.

Valdžia savo veiksmus prieš protestuotojų stovyklas įvairiose vietose teisino įvairiomis priežastimis, tarp jų – tuo, kad tos stovyklos kėlė sanitarinių problemų ir grėsmę visuomenės saugumui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius