-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Niujorke gyvenantis 15min.lt skaitytojas: žmonės užsibarikaduoja nuo uragano namuose, arba išvyksta

Niujorko gyventojai ruošiasi artėjančio uragano Irena atakai. Šiame didmiestyje gyvenantis 15min.lt skaitytojas Aurimas papasakojo, kad gyventojai kaupia vandens ir maisto atsargas, stengiasi sutvirtinti pastatų langus ir parduotuvių virtinas. Anot jo, kiti Niujorko gyventojai tiesiog išvažiuoja.
Evakuojami žmonės Niujorke
Evakuojami žmonės Niujorke / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Kol kas nei Queenso rajone, kuriame gyvenu, nei kitose miesto dalyse panika nejaučiama. Tačiau jau galima pamatyti, kaip žmonės perkasi vandens ir maisto atsargas, kai kurie net užkala plokštėmis savo namų ar parduotuvių vitrinų langus, – 15min.lt teigė Aurimas. – Pareigūnai jau evakuoja pacientus iš ligoninių, kurios yra arčiau vandens. Žmonėms patariama išvykti iš tų vietų. Keli mano pažįstami su šeimomis tiesiog sėdo į mašinas ir patraukė į vakarus, kad išvengtų uragano. Jau šiandien uraganas pasieks Šiaurės Karolinos valstiją ir slinks šiaurės kryptimi link Niujorko“.

Aurimo teigimu, nuo šeštadienio pietų ir visą sekmadienį neveiks dauguma parduotuvių ir įstaigų. Anot jo, miesto gyventojai labai gerai informuojami apie artėjančio uragano pavojų: „Šį kartą miesto valdžia labai organizuotai daro viską, kad būtų imtąsi visų apsisaugojimo priemonių. Turbūt gavo pamoką po praėjusią žiemą Niujorką užklupusios pūgos, po kurios transportas neveikė tris dienas. Meras jau atšaukė visus šeštadienio vakaro ir sekmadienio renginius Niujorke. Liepė žmonėms arba išvykti, arba likti užsidarius namuose. Žadama, kad sekmadienį metro traukiniai visiškai nevažinės bent dalį dienos.“

Pats Aurimas sakė jau nusipirkęs vandens atsargų ir konservų. „Reikia ruoštis blogiausiam, bet tikėtis geriausio“, – pridūrė jis.

15min.lt jau rašė, kad Niujorko valdžia ketvirtadienį nurodė pradėti riboto masto evakuaciją.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius