-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Niujorke nuo sulūžusios platformos iš 45 dangoraižio aukšto gelbėti du pakibę langų plovėjai

Niujorke išgelbėti du dangoraižio langų plovėjai. Pagalbos jiems prireikė, kai sulūžo po jais buvusi platforma, skelbia newsru.com. Pusantros valandos vyrai buvo pakibę ties 45 aukštu, maždaug 140 metrų aukštyje.
Langų valytojai Manhetene pakibo ties 45 aukštu.
Langų valytojai Manhetene pakibo ties 45 aukštu. / Kadras iš Youtube.com

49-erių Stephenas Schmidtas ir 26-erių Victoras Caballo dirbo jiems įprastą darbą ir netrukus įstrigo. Platforma sulūžo ir tapo V formos. Darbininkai atsiskyrė vienas nuo kito ir stovėdami ant skirtingų platformos galų laukė pagalbos.

Į įvykio vietą buvo atvykę apie 60 ugniagesių. Jie išpjovė vieną priešais platformos darbuotojus buvusį langą, kad galėtų į vidų įtraukti pakibusius darbininkus. Buvo svarstoma vyrus gelbėti nuo stogo, nuo kurio vyrus skyrė vos vienas aukštas, tačiau gelbėtojai nusprendė, kad tai per daug pavojinga.

S.Schmidtas ir V.Caballo operacijos metu visiškai nepanikavo. Gelbėtojai, buvę ant stogo, su jais palaikė pokalbį.

„Jų gyvybėms pavojus negrėsė. Mes jiems numetėme saugos diržus ir jie buvo ramūs“, – sakė gelbėtojas Tomas Geyronas. Išgelbėjus langų valytojus, juos apžiūrėjo medikai, nė vienas iš vyrų nesusižalojo. „Jie šypsojosi, neturėjo jokių nusiskundimų“, – sakė medikai. Policija ketina tirti avarijos priežastis.

Dangoraižyje „Hearst Tower“, kurio langus valė vyrai, yra įsikūrusios įvairios žiniasklaidos priemonės, leidžiančios žurnalus „Cosmopolitan“, „Esquire“, „Marie Claire“ ir „Harper Bazaar“. Pusantros valandos eismas aplink dangoraižį buvo apribotas, kai kurioms bendrovėms teko stabdyti savo darbą. Gelbėjimo operaciją stebėjo dešimtys praeivių. „Tiesiog baisu matyti, kaip žmonės įstrigę 45 aukšte“, – įspūdžiais dalijosi viena praeivių Loraine Knox.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius