Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Niujorke nužudymu iš neapykantos apkaltinta žmogų po traukiniu nustūmusi moteris

31 metų niujorkietė, kuri po atvažiuojančio metropoliteno traukinio ratais nustūmė hinduistą ir buvo apkaltinta nužudymu iš neapykantos, sekmadienį turi stoti prieš teisėją.
Erika Menendez
Erika Menendez / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Bronkso gyventoja Erika Menendez veikė iš neapykantos musulmonams ir hinduistams, nurodo Kvinso apygardos prokuratūra.

„Nustūmiau musulmoną, ... nes nekenčiu hinduistų ir musulmonų. Nuo pat 2001 metų, kai jie sunaikino (Pasaulio prekybos centro) dangoraižius dvynius, aš juos mušu“, – sakė ji policijai.

E.Menendez gresia mažiausiai 25 metai kalėjimo, jeigu jos kaltė bus pripažinta.

Jos auka, 46 metų Sunando Senas, gimė Indijoje ir augo kaip hinduistas, laikraščiui „The New York Times“ papasakojo jo kambario draugas.

Minimas incidentas įvyko ketvirtadienį vakare vienoje metropoliteno 7-osios linijos stotelėje Kvinse.

E.Menendez, kuri, pasak liudininkų, eidama peronu kažką burbėjo sau po nosimi, nustūmė S.Seną po atvažiuojančio traukinio ratais. Vyras tikriausiai buvo atsisukęs nugara į E.Menendez ir jos nematė.

Policija „Twitter“ paskelbė saugumo kamerų nufilmuotą medžiagą, kurioje matyti iš įvykio vietos bėganti moteris.

„Atsakovė kaltinama tuo, kas yra didžiausias kiekvieno metropoliteno keleivio košmaras – būti staiga ir beprasmiškai nustumtam po atvažiuojančio traukinio ratais“, – sakoma Kvinso apygardos prokuroro Richardo Browno pareiškime.

S.Seno mirtis buvo šiurpiai panaši į 58 metų Ki-Suck Hano (Kisuk Hano) žūtį gruodžio 3 dieną, kai jis ant bėgių buvo nustumtas per grumtynes su benamiu metropoliteno stotyje Manhatane. 30 metų benamis Naeemas Davisas buvo apkaltintas žmogžudyste.

Ki-Suck Hano, esančio ant bėgių akimirka prieš traukinio atvažiavimą, nuotrauką kitą dieną po tragedijos pirmajame puslapyje išspausdino „New York Post“. Fotografija sukėlė triukšmą bei debatus dėl to, ar ją padariusiam asmeniui, kuris laukė traukinio, vertėjo geriau bandyti padėti nelaimėliui ir ar laikraščiui derėjo ją skelbti.

Atrodo, kad niekas kitas taip pat nebandė padėti Ki-Suck Hanui.

Daug miesto metropoliteno, kuriuo per dieną pasinaudojama daugiau kaip 5,2 mln. kartų, keleivių širdyje baiminasi būti nustumti ant bėgių, tačiau mirties atvejai vis dėlto yra reti.

Tarp garsiausių žmonių žūties atvejų yra scenariste norėjusios tapti Kendros Webdale mirtis 1999 metų sausį. Ją ant bėgių nustūmė anksčiau psichiatrijos ligoninėje gydytas vyras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius