Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Niujorke nužudyto finansininko Thomo Gilberto Sr. sūnus suimtas

Policija suėmė 30-metį vyrą, kuris, kaip įtariama, nušovė savo tėvą – vieno rizikos draudimo fondo įkūrėją – jo apartamentuose Manhatane, kai jiedu susiginčijo dėl išlaikymo pinigų, pirmadienį pranešė pareigūnai.
Thomas Gilbert Jr.
Thomas Gilbertas Jr. / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 1 Niujorkas

Thomas Gilbertas Jr. buvo sulaikytas ir apkaltintas savo 70-mečio tėvo Thomo Gilberto Sr. nužudymu bei neteisėtu šaunamojo ginklo laikymu. Jis buvo suimtas iki teismo posėdžio, o jam atstovaujanti advokatų kontora jokių komentarų nepateikė.

Pasak policijos, Th.Gilbertas Jr. nuvyko į savo tėvų namus sekmadienio popietę ir paprašė motiną, kad ji nueitų nupirkti jam maisto. Apie 15 min. vėliau motiną apėmė „bloga nuojauta“, todėl ji sugrįžo.

Mėgino inscenizuoti savižudybę

Pasak policijos, Th.Gilbertas Jr. nuvyko į savo tėvų namus sekmadienio popietę ir paprašė motiną, kad ji nueitų nupirkti jam maisto. Apie 15 min. vėliau motiną apėmė „bloga nuojauta“, todėl ji sugrįžo sakė Niujorko policijos departamento (NYPD) detektyvų vadovas Robertas Boyce'as.

„Ji rado Thomą Gilbertą vyresnįjį gulintį ant grindų su kulkos skyle galvoje, – pridūrė R.Boyce'as. – Ji taip pat rado ant jo krūtinės gulintį pistoletą, kurį dengė jo kairioji ranka.“

Bet R.Boyce'as nurodė, kad sūnus mėgino inscenizuoti tėvo savižudybę, kad nuslėptų savo nusikaltimą. Pareigūnai atliko kratą Th.Gilberto Jr. bute, kur rado pistoleto dėtuvių, palaidų šovinių ir tūtelę, atitinkančią ginklą, kuris buvo rastas įvykio vietoje, informavo policija. Dabar pareigūnai aiškinasi, kaip sūnus gavo tą ginklą.

Ginčus kėlė pinigai

Th.Gilbertas Jr. turėjo skolų ir ginčijosi su tėvu dėl lėšų, kurias jis skirdavo sūnaus pragyvenimui, pridūrė policija.

2011 metais Th.Gilbertas Sr. įkūrė rizikos draudimo fondą „Wainscott Capital Partners“, kurio dabartiniai aktyvai vertinami 200 mln. dolerių (beveik 168 mln. eurų). Šios rinkos leidinys „Hedge Fund Alert“ 2013 metų rugpjūtį rašė, kad to fondo grąža 2012 metais buvo beveik 25 procentai. Jo įkūrėjas buvo baigęs Prinstono universitetą ir Harvardo verslo mokyklą.

Th.Gilbertas Jr. taip pat mokėsi Prinstone ir 2009 metais baigė ekonomikos studijas. Pasak pareigūnų, pastaruoju metu finansininko sūnus niekur nedirbo.

Byla – nebe pirma

Jam taip pat buvo iškelta baudžiamoji byla Long Ailendo rytiniame Sautamptono mieste. Praeitų metų rugsėjo 18 dieną Th.Gilbertas Jr. buvo suimtas dėl nepagarbos teismui. Sautamptono miesto policija sakė, kad jis pažeidė saugos orderį, išduotą Brukline birželį.

Toje byloje jis buvo pateikęs kaltės nepripažinimo pareiškimą, o teismo posėdis yra paskirtas vasario 2 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius