Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Niujorke patvirtintas pirmasis užsikrėtimo Ebolos virusu atvejis

Gydytojui, neseniai grįžusiam į Niujorką po darbo su Ebolos karštine sergančiais pacientais Gvinėjoje, ketvirtadienį buvo nustatyta šio mirtinai pavojingo viruso infekcija, pranešė pareigūnai, informuodami apie pirmąjį mieste patvirtintą užsikrėtimo šia liga atvejį.
Ebolos virusas
Ebolos virusas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Ebolos virusas

33 metų medikas, kurį JAV žiniasklaida įvardijo kaip Craigą Spencerį, buvo izoliuotas. Jis tapo ketvirtuoju žmogumi, kuriam Ebolos viruso infekcija buvo diagnozuota Jungtinėse Valstijose – ir pirmąkart ne Teksase.

Tas gydytojas atvyko į Niujorko Johno F.Kennedy oro uostą, kuris yra didžiausias Amerikoje, spalio 17 dieną, atskridęs per Europą. Jis dirbo su Ebolos karštine sergančiais pacientais Vakarų Afrikoje kaip pelno nesiekiančios medikų organizacijos „Gydytojai be sienų“ (Medecins sans frontieres) narys.

„Šiandien tyrimai patvirtino, kad vienas pacientas čia, Niujorke, yra užsikrėtęs Ebola“, – Niujorko meras Billas de Blasio sakė vėlai vakare Belvju ligoninėje surengtoje spaudos konferencijoje.

Kaip rodo C.Spencerio veiklos aprašymas portale „Linked In“, jis ilgiau negu trejus dirbo tarptautinės skubiosios medicinos pagalbos srityje Kolumbijos universitete ir Niujorko prestbiterijonų ligoninėje.

Pareigūnai sakė, kad jis matuodavosi temperatūrą dukart per dieną ir stengėsi savarankiškai izoliuotis, o simptomai jam pasireiškė tik ketvirtadienį – kitą dieną po to, kai jis nuvažiavo dviem metropoliteno traukiniais į vieną boulingo klubą Brukline.

Gavus šios informacijos, Viljamsbergo rajone įsikūręs boulingo klubas prevenciškai buvo uždarytas.

Niujorko sveikatos apsaugos departamento detektyvai aiškinasi užsikrėtusio gydytojo judėjimą, o pareigūnai pabrėžė, kad 8,4 mln. gyventojų turinčiam miestui nėra priežasties nerimauti.

C.Spencerio sužadėtinė ir du draugai, su kuriais jis palaikė artimus kontaktus, yra sveiki ir buvo karantinuoti, Niujorko sveikatos apsaugos komisarė Mary Bassett sakė per spaudos konferenciją.

Vienas iš jų ketvirtadienį buvo Belvju ligoninėje, nurodė pareigūnai. M.Bassett pažymėjo, kad nei vienam iš jų kol kas nepasireiškė jokie simptomai, ir sakė, kad nebūtina tirti, ar jie yra užsikrėtę Ebolos virusu.

Ketvirtas asmuo – taksi bendrovės „Uber“ vairuotojas – neturėjo fizinio kontakto su pacientu ir nelaikomas keliančiu pavojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius