-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Niujorke po 50 metų pertraukos atidarytos trys naujos metro stotys

Kartais jie yra šiurkštūs ir stačiokiški. Tačiau praėjusį savaitgalį niujorkiečių širdys ištirpo po to, kai jie sulaukė didžiausios per 50 metų metro sistemos plėtros.
Niujorke po 50 metų pertraukos atidarytos trys naujos metro stotys.
Niujorke po 50 metų pertraukos atidarytos trys naujos metro stotys. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Viskas yra labai gražu, švaru ir šviesu. Ir kol kas niekas nematė žiurkių ant bėgių“, – sakė dermatologas Jay Lermanas.

„Kai jie pradėjo apie tai kalbėti šeštajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje, kalbėta maždaug apie 500 mln. JAV dolerių. Dabar jau praėjo 60 metų ir turime 4,4 mlrd. JAV dolerių. Tačiau pagaliau turime“, – apie projekto kainą kalbėjo vienas šalimais gyvenantis niujorkietis.

Šeštadienį Niujorko meras Billas de Blasio ir Niujorko valstijos gubernatorius Andrew Cuomo atidarė tris naujas metro stotis, kurios išplėtė Antrosios aveniu liniją nuo 63-iosios iki 96-osios gatvių iki Aukštutinio Istsaido. O sekmadienio popietę išmaniaisiais telefonais apsiginklavę niujorkiečiai užplūdo jas norėdami įvertinti.

„Apie šių stočių atidarymą mes kalbėdavome kaip apie Išganytojo atėjimą, ir nebuvo aišku, kas ateis anksčiau“, – juokavo jau pensininkas advokatas Kenas Kleinas.

VIDEO: Po 50 metų pertraukos Niujorke atidarytos trys naujos metro stotys

O Tyleriu Robbinsui naujosios stotys priminė Paryžių. „Jie puikiai padirbėjo“, – sakė su dešimties mėnesių atžala atvykęs jaunas vyras, anksčiau privengdavęs metro sistemos.

Angelis Avilesas taip pat buvo nustebintas po to, kai metro statybos ne vienerius metus purtė jo namą. „Dabar dundėjimą kels traukiniai. Ir tai bus gerokai malonesnis garsas už dinamito“, – sakė jis.

Beje, minėtą metro liniją ketinama ir toliau tęsti: ji turėtų pasiekti Harlemą. Projektas vertinamas dar 6 mlrd. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius