-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Niujorke – protestas dėl didžiosios žiuri sprendimo nepareikšti kaltinimų policininkui

Tūkstančiai protestuotojų išėjo į Niujorko gatves, pasipiktinę didžiosios žiuri sprendimu neteikti kaltinimų baltaodžiui policininkui dėl afroamerikiečio pasmaugimo, praėjus kelioms dienoms nuo kito panašaus sprendimo, sukėlusio neramumus kituose JAV miestuose.
Protestas Niujorke
Protestas Niujorke / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.
Temos: 2 Protestas Niujorkas

Didžiajai žiuri priėmus sprendimą dėl smaugimo sukeltos Erico Garnerio mirties, netrukus šimtai į Rokfelerio centrą ir Niujorko Taims aikštę suplūdusių protestuotojų skandavo „Nėra teisingumo, nėra ramybės“.

Šie žodžiai priminė praėjusią savaitę vykusius protestus po kito prisiekusiųjų priimto sprendimo neteikti kaltinimų juodaodį paauglį Michaelą Browną nušovusiam JAV policininkui Misūrio valstijos Fergusono mieste.

Ketvirtadienį policija pranešė, kad per naktį, daugiausia dėl tvarkos pažeidimų, buvo suimti 83 žmonės. Policija sustiprino pajėgas mieste, tačiau jokių rimtesnių smurto protrūkių neužregistravo.

Pavienės protestuotojų grupelės iš skirtingų vietų susibūrė į didžiulę protestuotojų minią, kuri žygiavo Brodvėjumi iki Taims aikštės, o vėliau susimaišė su turistais.

Kasmetinis kalėdinės eglutės įžiebimas Rokfelerio centre praėjo be incidentų, nepaisant protestuotojų mėginimų blokuoti patekimą į renginio vietą.

Yra įrodymų

Generalinis prokuroras Ericas Holderis pranešė, kad JAV Teisingumo departamentas pradės federalinį tyrimą dėl galimo pilietinių teisių pažeidimo 43 metų E.Garnerio byloje. E.Garnerio sulaikymo metu Niujorko policijos pareigūnas Danielis Pantaleo panaudojo smaugimo veiksmą. E.Garneris buvo sulaikytas už neteisėtą prekybą neapmokestintomis cigaretėmis Steiteno saloje Niujorke.

Mėgėjiška kamera padarytame sulaikymo įraše matyti, kaip tvirto sudėjimo šešių vaikų tėvas E.Garneris, kuris sirgo astma, guli pareigūnų prispaustas prie žemės ir dusdamas sako: „Negaliu kvėpuoti, negaliu kvėpuoti“.

E.Holderio pranešimas reiškia, kad D. Pantaleo vis dar gali tekti stoti prieš teismą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius