Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Niujorke suimtas TVF vadovas žada paneigti kaltinimus dėl lytinės prievartos

Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovas Dominique'as Straussas-Kahnas sekmadienį pažadėjo atremti kaltinimus dėl lytinės prievartos prieš vieną viešbučio kambarinę Niujorke, kilus skandalui, kuris veikiausiai palaidos šio pareigūno viltis tapti kitu Prancūzijos prezidentu.
Dominique'as Straussas-Kahnas
Dominique'as Straussas-Kahnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prancūzijos politikos veteranas, kuris iš vieno policijos skyriaus buvo išvestas su uždėtais antrankiais, ginsis nuo kaltinimų dėl įtariamos lytinės prievartos prieš 32 metų juodaodę kambarinę viename prabangiame Niujorko viešbutyje, jo advokatas Benjaminas Brafmanas sakė žurnalistams.

„Jis ketina energingai gintis nuo šių kaltinimų ir neigia kaip nors nusikaltęs“, – B.Brafmanas sakė prie teismo rūmų, į kuriuos pirmadienį bus atvežtas TVF vadovas.

Sensacinga naujiena apie vieno iš didžiausią įtaką pasaulyje turinčio žmogaus areštą sukrėtė Tarptautinį valiutos fondą, kuris šiuo metu ruošiasi itin svarbioms deryboms dėl euro zoną krečiančios įsiskolinimų krizės padarinių.

62 metų D.Straussas-Kahnas nusisamdė kelis aukščiausios klasės advokatus, o daugeliui rūpėjo klausimas, ar pareigūnui pavyks išvengti teisinio persekiojimo. Tačiau sekmadienio vakarą vienas Niujorko policijos atstovas pareiškė, kad TVF vadovui negalioja diplomatinis imunitetas.

Advokatas Williamas Tayloras sakė žurnalistams prie teismo rūmų Manhatane, kad pasitarimas teisme buvo atidėtas iki pirmadienio, kad policija galėtų papildomai apklausti D.Straussą-Kahną.

„Mūsų klientas noriai leido atlikti mokslinius ir teismo medicinos tyrimus“, – pabrėžė W.Tayloras. Teisininkas pridūrė, kad TVF vadovas yra „pavargęs, tačiau jaučiasi gerai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius