-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Niujorke vyras bandė įkopti į dangoraižį „Trump Tower“ ir buvo suimtas

Niujorke vienas vyras trečiadienį tris valandas kopė į dangoraižį „Trump Tower“, respublikonų kandidato į JAV prezidentus Donaldo Trumpo rezidenciją ir rinkimų štabo būstinę, bet policija jį galiausiai sučiupo per atidarytą langą.

Per tiesioginę televizijos transliaciją matėsi, kaip uniformuoti Niujorko policininkai ištiesia rankas ir sugriebia jaunuolį garbanotais kaštoniniais plaukais, dėvėjusį pilkus šortus, gelsvai žalsvus marškinėlius ir baltą kepuraitę.

Vaikinas kopė naudodamasis penkiais siurbtukais; jis buvo sulaikytas praėjus maždaug trims valandoms nuo kopimo pradžios.

Pasak policijos, neįvardytas 20-metis Virdžinijos gyventojas norėjo susitikti su D.Trumpu.

Karštą tvankią popietę jaunuolis atsargiai kilo aukštyn pastato šonu, o kai kada jo kojos pavojingai pakibdavo.

Niujorko milijardierius D.Trumpas trečiadienį buvo išvykęs iš miesto į rinkimų kampanijos renginį Virdžinijoje, o kitas susitikimas su rinkėjais buvo suplanuotas Floridoje.

Policija pranešimą apie incidentą gavo apie 15 val. 30 min. vietos (22 val. 30 min. Lietuvos) laiku. Iš pradžių manyta, kad kažkoks žmogus nori nušokti nuo pastato.

„Sugebėjome išardyti langą ir užmegzti šiokį tokį dialogą, vėliau patiesėme pripučiamus čiužinius ir pasirūpinome įvairia įranga gelbėjimo darbams dideliame aukštyje“, – po incidento žurnalistams sakė Pietų Manhatano policijos vadas Williamas Morrisas.

Žmonės stebeilijosi į kopiantį vaikiną kartu su reporteriais ir policininkais. Pareigūnai atitvėrė kvartalą tarp 5-osios ir Madisono alėjos.

Sprendžiant iš vieno anoniminio vaizdo įrašo, paskelbto portale „YouTube“, į pastatą įkopęs jaunuolis norėjo asmeniškai pasimatyti su D.Trumpu, nurodė W.Morrisas.

„Jis niekada nepareiškė norintis kam nors pakenkti, – pridūrė pareigūnas. – Jo vienintelis ketinimas buvo susitikti su ponu Trumpu.“

Vaizdo įraše „Žinutė ponui Trumpui (kodėl kopiau į jūsų bokštą)“ jaunuolis, dėvintis juodą džemperį su gobtuvu, dengiančiu jo veidą, ragino amerikiečius lapkritį balsuoti už respublikonų kandidatą.

„Priežastis, kodėl kopiau į jūsų bokštą – kad atkreipčiau jūsų dėmesį“, – sakė vaikinas, kreipdamasis į kandidatą. Jis taip pat prisistatė esantis „nepriklausomas tyrėjas“.

VIDEO: Į D.Trumpo rezidenciją dangoraižyje kopusį vyrą sustabdė policija

„Visiems, kas žiūrite – prašau, padėkite išplatinti šį vaizdo įrašą, kad jis pasiektų poną Trumpą. Ir būtinai balsuokite už poną Trumpą per 2016-ųjų rinkimus“, – pridūrė jis.

Kol kas nebuvo patvirtinta, ar tas vaizdo įrašas autentiškas.

Policija išėmė du langus 21-ajame aukšte ir sučiupo kopiantį jaunuolį apie 18 val. 35 min. vietos (ketvirtadienį 1 val. 35 min. Lietuvos) laiku.

Vaikinas pradėjo kopti nuo terasos penktame aukšte ir iš pradžių sugebėjo išvengti policininkų, aplenkęs atidarytą langą ir langų valytojų platformą.

Policija išvežė jį į ligoninę, kad būtų nustatyta įtariamojo psichologinė būklė. Vėliau jam gali būti skirtas areštas, nurodė W.Morrisas.

D.Trumpas gyvena prabangiuose marmuru išklotuose apartamentuose 68 aukštų pastato viršuje. Dangoraižyje „Trump Tower“ taip pat įsikūrusi jo verslo grupės „Trump Organization“ ir rinkimų kampanijos būstinė.

Beveik visomis dienomis žmonėms leidžiama laisvai lankytis pastato vestibiulyje iki 22 val. – pagal susitarimą, leidusį D.Trumpui padidinti to pastato aukštų skaičių iki 20-ties.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius