Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Niujorko Federalinis teismas pripažino teisėtu piliečių telefoninių pokalbių pasiklausymą

Niujorko Federalinis teismas pripažino, kad JAV Nacionalinio saugumo agentūra (NSA) elgėsi teisėtai, klausydamasi piliečių pokalbių telefonu, praneša BBC. Informaciją, kad yra klausomasi žmonių pokalbių, nutekino Edwardas Snowdenas, kuris šiuo metu gavęs laikiną prieglobstį Rusijoje.
Protestas prieš NSA
Protestas prieš NSA / AFP/„Scanpix“ nuotr.


Teisėjas Williamas Pauley priminė Rugsėjo 11-osios teroro išpuolius, paaiškinęs, kad panašios priemonės ateityje gali padėti išvengti tokio masto teroristinių atakų. 

Praėjusią savaitę Vašingtono Federalinis teismas priėjo kitokios išvados – jis paskelbė, kad toks sekimas greičiausiai pažeidė Konstituciją, kuri gina žmogaus teisę į privatumą. 

Niujorko Federalinis teismas paskelbė, kad „nėra duomenų, jog Vyriausybė naudojo telefoninių pokalbių duomenis kitiems tikslams nei siekiant užkirsti kelią teroro atakoms“. 

JAV prezidento Baracko Obamos administracija, kuri skandalo metu gynė NSA veiksmus, pasveikino tokį žingsnį. 

Šią savaitę NSA paslaptis atskleidęs E.Snowdenas teigė, kad laiko savo misiją įvykdyta. Jis teigė, kad paviešinęs slaptą informaciją jis nesistengė pakeisti visuomenę, o tik norėjo suteikti jai galimybę nusistatyti savo vystymosi kryptį. E.Snowdeno manymu, šis tikslas jau pasiektas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius