Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Niujorko policininkas apkaltintas šnipinėjęs Kinijai

JAV teisėsaugos institucijos vienam Niujorko policijos pareigūnui pareiškė kaltinimus dėl šnipinėjimo, tvirtindamos, kad jis Kinijos vyriausybei rinko informaciją apie miesto tibetiečių bendruomenę.
Tibetiečių demonstracija Niujorke
Tibetiečių demonstracija Niujorke / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Remiantis pirmadienį paviešintu kaltinamuoju aktu, policijos nuovadoje Kvinso rajone dirbęs pareigūnas vykdė Kinijos konsulato Niujorke nurodymus.

Kinijoje gimęs kaltinamasis yra gavęs politinį prieglobstį JAV. Jis tvirtino, kad Kinijoje buvo kankintas dėl savo tibetiečių kilmės.

Kaltinamajame akte rašoma, kad ryšius su Niujorko tibetiečių bendruomene palaikęs 33-ejų vyras 2018–2020 metais rinko duomenis apie jos veiklą, taip pat ieškojo potencialių informacijos šaltinių.

Kaltinamasis, kuris yra ir JAV kariuomenės rezervistas, sudarydavo sąlygas Kinijos konsulato nariams dalyvauti Niujorko policijos departamento (NYPD) organizuojamuose renginiuose. Teigiama, kad Kinijos valdžia jam sumokėjo dešimtis tūkstančių dolerių už suteiktas paslaugas.

Niujorko policijos komisaras Dermotas Shea sakė, kad kaltinamasis „sulaužė visas šiai šaliai duotas priesaikas: vieną – Jungtinėms Valstijoms, kitą – JAV kariuomenei, trečią – šiam Policijos departamentui“.

Pirmadienį vyras stojo prieš teismą ir buvo suimtas. Pasak NYPD, šiuo metu kaltinamasis yra nušalintas nuo pareigų ir negauna atlyginimo.

Nors vyras tvirtino, kad buvo kankintas Kinijoje dėl savo etninės kilmės, tyrėjai nustatė, kad abu jo tėvai priklausė Kinijos komunistų partijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius