Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Niujorko prokurorė sukčiavimo byloje iš D. Trumpo reikalauja 370 mln. dolerių

Niujorko generalinė prokurorė iš buvusio prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) reikalauja 370 mln. dolerių (337,75 mln. eurų) sukčiavimo byloje, kurioje verslininkas kaltinamas išpūtęs savo nekilnojamojo turto vertę.
DAVID DEE DELGADO / Getty Images via AFP
DAVID DEE DELGADO / Getty Images via AFP

„Įrašyti įrodymai (...) pagrindžia 370 mln. dolerių ir išankstinių palūkanų išieškojimą“, – teigiama pareiškime, kuris yra gerokai didesnis nei 250 mln. dolerių (228,21 mln. eurų), kurių Niujorko generalinė prokurorė Letitia James (Letiša Džeims) anksčiau teigė sieksianti.

D. Trumpas, kuris yra 2024 metų respublikonų prezidento rinkimų nominacijos favoritas, ir du jo vyresnieji sūnūs kaltinami apgaulingai padidinę savo nekilnojamojo turto vertę, kad gautų palankesnes bankų paskolas ir draudimo sąlygas.

Mokėtiną sumą nustatys teisėjas Arthuras Engoronas (Arturas Engoronas), kurį D. Trumpas ne kartą puolė socialiniuose tinkluose.

Ji bus paskelbta jo galutiniame sprendime ir nutartyje.

D. Trumpas savo įraše socialinėje platformoje „Truth Social“ užsipuolė L. James, pavadindamas ją korumpuota ir sakydamas, kad nepadarė nieko blogo.

„Mano finansinės ataskaitos yra puikios ir labai konservatyvios, – sakė jis. – Ši byla niekada neturėjo būti iškelta.“

Buvęs prezidentas kovo 4 dieną Vašingtone bus atskirai teisiamas federalinėje byloje, kurioje jis kaltinamas siekęs panaikinti 2020 metų rinkimų rezultatus bendromis pastangomis, dėl kurių jo rėmėjai 2021 metų sausio 6 dieną surengė smurtinį išpuolį prieš JAV Kapitolijų.

D. Trumpui taip pat pateikti federaliniai kaltinimai dėl įtariamo netinkamo visiškai slaptų dokumentų tvarkymo po to, kai jis paliko Baltuosius rūmus, o Džordžijos valstijoje jam pateikti kaltinimai reketu dėl kaltinimų, kad jis bandė pakeisti 2020 metų rinkimų rezultatus pietinėje valstijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius