Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nobelio Taikos premijos laureatai pasmerkė Donaldo Trumpo skleidžiamą neapykantą

Nobelio taikos premijos laureatai ketvirtadienį prasidėjusiame susitikime pasmerkė Donaldą Trumpą, o susitikimo šeimininkas apkaltino naująjį JAV prezidentą prieš imigrantus nukreiptu „neapykantos diskursu“.
Nobelio Taikos premijų laureatai Bogotoje.
Nobelio Taikos premijų laureatai Bogotoje. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nobelio taikos premijos laureatų keturių dienų susitikimą Bogotoje atidarė Kolumbijos prezidentas Juanas Manuelis Santosas, pernai pelnęs šį prestižinį apdovanojimą už savo pastangas užbaigti pusę šimtmečio šalyje vykusį pilietinį karą.

„Diskriminacija, pabėgėlių krizė ir augantis, absurdiškas migrantų atstūmimas per neapykantos ir atmetimo diskursą, užkariaujantį įbaugintų žmonių širdis. Ką galime pasakyti žmonijai?“ – sakė J.M.Santosas.

Jis nepaminėjo D.Trumpo, tačiau Kolumbijos prezidento žodžiai buvo suprasti kaip griežta JAV lyderio sprendimo suvaržyti imigraciją iš Lotynų Amerikos ir septynių musulmoniškų valstybių kritika.

Kiti susitikimo Bogotoje dalyviai, tarp jų Tawakkul Karman iš Jemeno, buvęs Kosta Rikos prezidentas Oscaras Ariasas bei kampanijos už sausumos minų uždraudimą aktyvistė amerikietė Jody Williams, taip pat pažėrė kritikos D.Trumpui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius