Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nors kaltę visada neigė, prieš egzekuciją amerikietis prisipažino įvykdęs nusikaltimą

Mirties bausme nuteistas amerikietis, prieš jam suleidžiant mirtiną vaistų dozę antradienio naktį, prisipažino įvykdęs žmogžudystę, nors anksčiau savo kaltę ilgai neigė.
Egzekucijos kambarys
Egzekucijos kambarys / Scanpix nuotr.

51-erių Williamas Happas 24 metus laukė mirtininkų eilėje dėl jaunos moters Angelos Crowley nužudymo 1986 metais.

Valstijos pataisos namai jam pirmą kartą panaudojo naują mirtiną kokteilį ir, kaip pranešama, egzekucija nevyko sklandžiai.

Floridos žiniasklaidos pranešimuose sakoma, kad nuteistasis mirė praėjus daugiau nei 15 minučių po injekcijos, o jo kūną kankino traukuliai.

Kaip informavo valstijos kalėjimų sistemos atstovė Misty Cash, nuteistasis mirė 18 val. 16 min. (23 val. 16 min.).

Problemų dėl alkoholio ir narkotikų vartojimo turėjęs W.Happas A.Crowley užklupo automobilių stovėjimo aikštelėje. Moteris buvo pasmaugta ir išprievartauta, o jos kūnas vėliau buvo rastas kanale.

Vyras buvo suimtas dėl kito, su nužudymu nesusijusio nusikaltimo, tačiau nužudymą tiriantys pareigūnai nusikaltėlį nustatė pagal jo paliktą kojos atspaudą.

Paskutiniame savo pareiškime prieš pat mirties bausmės įvykdymą ant mirtininkų stalo W.Happas prisipažino dėl moters nužudymo.

„27-erius metus siaubingą Angelos Crowley nužudymą gaubė netiesioginiai įkalčiai ir abejonės. Dėl jos šeimos, mylimųjų ir visų suinteresuotų asmenų, savo kankinančiai gėdai turiu prisipažinti įvykdęs šį siaubingą nusikaltimą“, – rašė jis

„Norėčiau perduoti savo nuoširdų atsiprašymą ne tik tiems, kuriems rūpi Angela Crowley, bet ir tiems, kuriuos aš nuvyliau, leisdamas tikėti savo nekaltumu“, – tęsė mirtininkas.

Ši egzekucija buvo jau 80-oji Floridoje nuo 1976 metų, kai Jungtinėse Valstijose buvo atstatyta mirties bausmė, ir 31-oji šiemet visoje šalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius