Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Norvegas žudikas Andersas Behringas Breivikas turėjo 30-ies taikinių sąrašą

Norvegas žudikas Andersas Behringas Breivikas turėjo dvylikos šalies „išdavikų“ sąrašą, o jo „A planas“ buvo užpulti 30 taikinių, tarp kurių – Karališkieji Norvegijos rūmai ir organizacijos „Amnesty International“ būstinė, rodo nutekinti policijos dokumentai.
Andersas Behringas Breivikas
Andersas Behringas Breivikas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip praneša telegraph.co.uk., dešinioji sparno norvegų ekstremistas A.B.Breivikas, kuris pripažino praėjusiais metais per bombos sprogimą ir ginkluotą išpuolį nužudęs 77 žmones, policijai teigė, kad į jo „planą A“ buvo įtraukti aukšti politikai ir organizacijos, kurias jis kaltino leidus musulmonams „kolonizuoti“ Norvegiją.

2011 m. liepos 22 d. A.B.Breivikas susprogdino automobilyje paliktą bombą Vyriausybės pastatų kvartale, vėliau persirengęs policijos pareigūnu nuvyko į Utojos salą, kurioje šaltakraujiškai šaudė į valdančiosios Darbo partijos jaunimo vasaros stovyklos dalyvius.

Dabar paaiškėjo, kad didžiausiomis taikos meto žudynėmis per visą Norvegijos istoriją įvardytas įvykis tebuvo tik dalis A.B.Breiviko pradinio plano. Pagal laikraščio „Verdens Gang“ dokumentus, žudikas savo taikinių sąrašus pagal svarbą suskirstė į tris kategorijas – A, B ir C.

Dvylikos punktų „plane A“ išvardyti Norvegijos „išdavikai“, kurių laukė egzekucija. Šio sąrašo viršuje – Gro Harlem Brundtland, atstovaujanti šalies socialdemokratams, tarptautinėje arenoje žinoma kaip Jungtinių Tautų įgaliotinė klimato pokyčių klausimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius