-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Norvegija išteisino dvigubą pilietybę turintį rusą dėl draudimo naudoti dronus pažeidimo

Norvegijos teismas išteisino buvusio artimo Rusijos prezidento Vladimiro Putino sąjungininko sūnų, Andrejų Jakuniną, trečiadienį pranešė jo teisininkas.
Dronas
Dronas / „Everdrone“/„Cover Images“ nuotr.

47 metų A.Jakuninas buvo suimtas spalį, apkaltinus jį vasarą prabangia jachta „Firebird“ vykusios kelionės į Arkties salyną metu skraidinus dronus virš Svalbardo archipelago.

Jis yra buvusio Rusijos geležinkelių vadovo Vladimiro Jakunino, kartais vadinamo V.Putino patikėtiniu, sūnus.

Norvegija, kaip ir Europos Sąjunga, kuriai ji nepriklauso, uždraudė Rusijos piliečiams ir organizacijoms skraidyti virš savo teritorijos po Rusijos invazijos į Ukrainą – ši taisyklė taip pat taikoma dronų naudojimui.

Tačiau Šiaurės Trumso ir Senjos teismas nusprendė, kad „Jakuninas nepadarė nusikalstamos veikos“, sakoma jo teisininkų pareiškime.

„Teismas šį sprendimą grindžia tuo, kad pramoginių dronų skraidymui sankcijos netaikomos“, – priduriama jame.

Vėlai trečiadienį su teismu susisiekti ir gauti komentarų nepavyko. Remiantis Norvegijos žiniasklaidos pranešimais, prokuratūra ketina apskųsti sprendimą.

Šis nuosprendis skiriasi nuo tų, kurie jau buvo pareikšti kitiems Rusijos piliečiams, kaltinamiems panašiomis veikomis šioje Skandinavijos šalyje. Jie sulaukė kelių mėnesių laisvės atėmimo bausmių.

Norvegija, tapusi pagrindine gamtinių dujų tiekėja Europoje, labai rūpinasi savo strateginių objektų, ypač energetikos įrenginių, apsauga.

Nors A.Jakuninas pripažino, kad dronai buvo naudojami tik pramoginiais tikslais, o ne šnipinėjimo ar sabotažo, prokuratūra teigė, kad kaltinimai buvo pagrįsti siekiant užtikrinti, kad ir toliau būtų atgrasoma nuo bet kokio skraidymo virš šalies teritorijos.

Prokuroras prašė skirti 120 dienų laisvės atėmimo bausmę.

Gynybos teigimu, Rusijoje gimęs A.Jakuninas nuo 2014 metų turi ir Jungtinės Karalystės pilietybę, kuri galėjo apsaugoti jį nuo sankcijų, įvestų rusams po karo Ukrainoje.

Pasak jų, 2008 metais išvykęs iš Sankt Peterburgo ir dabar gyvenantis Italijoje, jis su Rusija palaiko tik „nežymius“ ryšius. Pats A.Jakuninas teigė pasmerkęs Rusijos puolimą Ukrainoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius