-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Norvegijoje bus peržiūrėtos saugumo priemonės, sako premjeras

Norvegijos ministras pirmininkas Jensas Stoltenbergas trečiadienį pareiškė, kad Oslas peržiūrės ir įvertins šalyje taikomas saugumo priemones po laikotarpio, kai visoje šalyje gedima 76 per sprogimą ir šaudymą žuvusių tautiečių.
Žmonės gedi žuvusiųjų
Žmonės gedi žuvusiųjų / „Scanpix“ nuotr.

„Užbaigę tyrimą ir išgyvenę laikotarpį, kai užjaučiame tuos, kurie neteko savo artimųjų, ateis laikas išnagrinėti visa tai, kas patirta per operaciją”, – kalbėjo J.Stoltenbergas per spaudos konferenciją.

„Tai bus tik dalis to, ką mums teks įveikti“, – tęsė jis. Paklaustas, ar toji saugumo reikalų peržiūra ir įvertinimas bus užsakyta, premjeras pridūrė, jog tai paaiškės vėliau.

Norvegijos saugumo tarnyba susilaukė kritikos dėl to, kad taip ilgai truko, kol pareigūnai pasiekė salą, kur penktadienį, praėjus kelioms valandoms nuo sprogimo Oslo centre, Darbo partijos jaunimo stovykloje vyko žudynės, žuvo 68 žmonės. Osle per sprogimą vyriausybės kvartale žuvo aštuoni žmonės.

Pasak ekspertų, nors užminuoto automobilio sprogimu siekta nukreipti dėmesį, vyriausybė vis tiek nebuvo tinkamai pasirengusi išpuoliui, per kurį šaudė pats prisipažinęs ekstremistas Andersas Behringas Breivikas.

Vis dėlto neaišku, kokių J.Stoltenbergas imsis esminių pokyčių šalies saugumo parengčiai pagerinti ir visuotiniam pavojaus lygiui patobulinti.

„Mūsų neįbaugins ir neišgąsdins šie išpuoliai, – sakė jis. – Jais siekiama skleisti baimę ir kelti paniką. Mes neleisime, kad tai atsitiktų. Turime būti tvirti ir ginti savo vertybes“.

J.Stoltenbergas pažymėjo, kad dabar pagrindinis valdžios dėmesys skirtinas aukoms.

„Mes panaudojome visus įmanomus išteklius paieškos ir gelbėjimo operacijai“, – paaiškino jis, turėdamas omenyje patruliavimą akvatorijoje aplink Utojos salą ir stipriai apgriautų vyriausybės pastatų Osle patikrinimą.

„Šią savaitę mūsų prioritetas yra rūpinimasis sužeistaisiais ir tais, kurie neteko savo draugų, žuvusiųjų artimaisiais“, – pabrėžė premjeras, pagirdamas „nuoširdžiausią visų norvegų reiškiamą užuojautą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius