-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Norvegijoje dėl draudimo fotografuoti pažeidimo suimti keturi rusai

Norvegijai nerimaujant dėl galimo sabotažo prieš itin svarbius infrastruktūros objektus, šalies policija pirmadienį pranešė suėmusi keturis rusus, kurie, kaip įtariama, pažeidė draudimą fotografuoti.
Norvegijos pareigūnai
Norvegijos pareigūnai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Norvegija pastaruoju metu yra padidinusi budrumo lygį, nes buvo gauti keli pranešimai apie paslaptingus dronus, pastebėtus netoli jūrinių naftos ir dujų gręžimo platformų, kurias eksploatuoja didelė energetikos bendrovė.

Per praėjusią savaitę Norvegijos policija suėmė du rusus, kurie buvo apkaltinti neteisėtai skraidinę dronus ir darę nuotraukas ar vaizdo įrašus.

Keturi rusai, apie kuriuos buvo pranešta pirmadienį, buvo suimti praėjusį ketvirtadienį šiaurinėje šalies dalyje. Penktadienį jiems buvo skirtas vienos savaitės laikinas kardomasis kalinimas, pranešė regioninė policija.

Kuo domėjosi šie keturi rusai – trys vyrai ir moteris, važiavę automobiliu su valstybiniais Rusijos numeriais, – policija neatskleidė, tačiau nurodė, kad jie buvo nufotografavę objektus, kuriuos fotografuoti draudžiama.

Keturi 25–30 metų amžiaus suimtieji į Norvegiją atvyko iš Suomijos rugsėjo pabaigoje ar spalio pradžioje.

Patikrinus jų daiktus, rasta „daug“ nuotraukų, tačiau jie neigė padarę kokių nors pažeidimų ir tvirtino, kad yra tik turistai, Norvegijos televizijai TV2 sakė policijos pareigūnas Gautė Rydmarkas.

Norvegijos teisingumo ministrė Emilie Enger Mehl atsisakė komentuoti šį atvejį, bet pažymėjo, kad „žvalgybos požiūriu spaudimas Norvegijai yra padidėjęs“.

Pasak policijos, keturi suimtieji neturėjo nė vienos bepilotės skraidyklės.

Norvegija, kaip ir kelios kitos Vakarų šalys, po Kremliaus vasarį pradėtos invazijos į Ukrainą yra uždraudusi Rusijos fiziniams ir juridiniams asmenims skristi virš savo teritorijos.

Už to draudimo pažeidimą baudžiama trejų metų laisvės atėmimo bausme.

Dėl Rusijos invazijos į Ukrainą gerokai sumažėjus Maskvos energijos išteklių tiekimui, Norvegija atėmė iš Rusijos pagrindinės Vakarų Europos gamtinių dujų tiekėjos statusą.

Po „Nord Stream“ dujotiekių sprogimų ir pastebėtų bepiločių skraidyklių Norvegija gerokai sustiprino saugumą aplink savo energijos infrastruktūros objektus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius