Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Norvegijos karalius Haraldas V išrašytas iš ligoninės

Norvegijos karalius Haraldas V pirmadienį buvo išrašytas iš ligoninės, kur buvo paguldytas dėl infekcijos, ir dabar jo „sveikata gera“, nurodė karališkieji rūmai.
Norvegija
Norvegija / 123RF.com nuotr.

85 metų monarchas, soste esantis jau 31 metus, ketvirtadienį buvo paguldytas į ligoninę sostinėje Osle dėl karščiavimo ir buvo gydomas antibiotikais.

„Karaliaus sveikata gera“, – sakoma trumpame rūmų pranešime, kuriuo buvo informuota, kad Haraldas išrašytas iš ligoninės.

Haraldas, kurio pareigos yra daugiausiai reprezentacinės, pastaraisiais metais susidūrė su virtine sveikatos problemų. Pernai jam buvo diagnozuota COVID-19, atlikta kelio operacija, o ankstesniais metais jis tris dienas praleido ligoninėje dėl kvėpavimo sutrikimų.

Karaliui 2003 metais buvo operuotas šlapimo pūslės piktybinis auglys. 2005 metais jam buvo įstatytas dirbtinis širdies vožtuvas, kuris 2020-aisiais per operaciją buvo pakeistas.

Nepaisant pablogėjusios sveikatos, Haraldas V, anksčiau dalyvavęs olimpinių žaidynių buriavimo varžybose, atsisako užleisti sostą įpėdiniui.

Šio mėnesio pradžioje jis įrodė nepraradęs buriavimo įgūdžių, kai dalyvavo pasaulio buriavimo čempionato varžybose, kuriose su komandos nariais užėmė dešimtą vietą tarp 24 įgulų.

Haraldas V yra pirmojo Norvegijos karaliaus po nepriklausomybės paskelbimo 1905 metais Haakono VII vaikaitis. Į sostą jis įžengė 1991 metų sausio 17 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius