-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Norvegijos policijos vadovas atsistatydino dėl ataskaitos apie Anderso Behringo Breiviko išpuolius

Norvegijos policijos vadovas atsistatydino ketvirtadienį, paskelbus ataskaitą, kurioje kritikuojama jo tarnybos reakcija į pernai ultradešiniųjų pažiūrų ekstremisto Anderso Behringo Breiviko įvykdytą dvigubą išpuolį, nusinešusį 77 žmonių gyvybes.
Andersas Behringas Breivikas
Andersas Behringas Breivikas / „Scanpix“ nuotr.

Policijos vadovas Oeysteinas Maelandas atsistatydino praėjus trims dienoms po to, kai buvo paskelbta ši ataskaita, apie kurią per televizijos debatus paskelbė teisingumo ministrė Grete Faremor.

Pranešime, kurį citavo naujienų agentūra NTB, Oe.Maelandas nurodė, kad „Teisingumo ministerijos pasitikėjimas, be abejo, yra lemiamas, kad likčiau savo poste“.

„Jeigu ministerija ir kitos politinės institucijos nedviprasmiškai neišaiškina savo pozicijos, man toliau dirbti tampa nebeįmanoma“, – pridūrė pareigūnas, kuris perėmė vadovavimą Norvegijos policijai likus vos kelioms dienoms iki pernai liepos 22-ąją įvykdytų atakų.

Premjero Jenso Stoltenbergo paskirta nepriklausoma komisija, turėjusi padaryti išvadas iš pareigūnų reakcijos į šias atakas, savo ataskaitą paskelbė pirmadienį. Jame labiausiai kritikuojamas lėtas ir menkai organizuotas policijos atsakas per šiuos išpuolius.

Be kita ko, ataskaitoje kritikuojami policijos darbo trūkumai prieš ir per šaudynes Utiojos saloje, argumentuojant, kad pareigūnai vėlavo paskelbti A.B.Breiviko ir jo automobilio aprašymą, kad buvo sutrikę ryšiai ir nebuvo laikomasi nustatytų procedūrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius