Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Novosibirske daugiabutyje per sprogimą ir gaisrą žuvo trys žmonės

Rusijos pietų centrinėje dalyje esančiame Novosibirsko mieste, viename daugiabutyje ketvirtadienio rytą sprogus dujoms, žuvo trys žmonės, pranešė vietos valdžios institucijos.
Gaisras Novosibirske
Gaisras Novosibirske / „AP“/„Scanpix“

Novosibirskas yra Sibiro administracinė sostinė ir trečias pagal gyventojų skaičių Rusijos miestas.

Regiono gubernatorius Andrejus Travnikovas patvirtino, kad žuvo trys žmonės, ir nurodė, kad į ligoninę buvo nuvežti dar devyni žmonės, įskaitant du vaikus. Šiuo metu du žmonės yra gydomi reanimacijoje.

„Sužalojimų pobūdis įvairus – yra kombinuotų sužalojimų, nudegimų ir apsinuodijimų anglies monoksidu“, – teigė A.Travnikovas.

Dėl sprogimo sugriuvo dvi penkiaaukščio pastato laiptinės, kilęs gaisras sunaikino 30 butų. Aštuoni žmonės, kurie sprogimo metu 7 val. 43 min. vietos (2 val. 43 min. Lietuvos) laiku galimai buvo viduje, iki šiol laikomi dingusiais be žinios.

Dėl incidento, kurį, preliminariais duomenimis, sukėlė dujų nuotėkis, iškelta baudžiamoji byla. Regiono būsto ir komunalinių paslaugų ministerija pranešė, kad pastato dujų sistema paskutinį kartą buvo tikrinama 2022-ųjų rugsėjį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius