Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NSA vadovas: D.Trumpas dar nedavė nurodymo žvalgybai duoti atkirtį Rusijai

Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas dar nedavė nurodymo šalies žvalgybos vadams duoti atkirtį Rusijai už kišimąsi į JAV rinkimų procesą, antradienį įstatymų leidėjams sakė Nacionalinio saugumo agentūros (NSA) vadovas.
Donaldas Trumpas
NSA vadovas: Donaldas Trumpas dar nedavė nurodymo žvalgybai duoti atkirtį Rusijai / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

„Neužsiimame tokiais veikimo metodais, kokius matome“, – sakė admirolas Michaelas Rogersas, vadovaujantis NSA – pagrindinei JAV vyriausybės elektroninio šnipinėjimo institucijai, ir stovintis prie naujo JAV Kibernetinių operacijų štabo (USCYBERCOM), atsakingo už kibernetines operacijas ir karinių kompiuterių tinklų valdymą bei apsaugą, vairo.

Kai Senato Žvalgybos komitete admirolo buvo paklausta, ar jis gavo iš D.Trumpo nurodymus duoti atkirtį Maskvai už kišimąsi į rinkimus, M.Rogersas atsakė: „Ne, negavau“.

M.Rogersas: „Jie nesumokėjo kainos, kurios pakaktų jų elgesiui pakeisti.“

Jis atmetė priekaištus, kad NSA nesiima jokių veiksmų užkirsti kelią Rusijai vykdyti kibernetinius įsilaužimus, vogti JAV kibernetines paslaptis ir užsiimti kitokia panašaus pobūdžio veikla.

Visgi admirolas pripažino: „Jie nesumokėjo kainos, kurios pakaktų jų elgesiui pakeisti“.

Rogersas antradienį pakartojo tai, ką jis ir su dar penkiais žvalgybos vadovais kalbėjo prieš dvi savaites Atstovų Rūmų Žvalgybos komitete, kai jie visi patikino negavę iš D.Trumpo nurodymų duoti atkirtį rusams.

JAV kaltina Rusiją, kad ši intensyviai kišosi į 2016 metų prezidento rinkimus, pavogė elektroninius laiškus su Demokratų partijos vidaus susirašinėjimo dokumentais ir užsiėmė melagingos informacijos sklaida socialiniuose tinkluose.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Michaelas Rogersas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Michaelas Rogersas

Maskvos programišiai taip pat kaltinami pavogę slaptus JAV žvalgybos bendruomenės dokumentus.

M.Rogersas: „Tai, ką matau kaip USCYBERCOM vadovas, verčia mane manyti, kad jei nepakeisime dinamikos, tai tęsis ir 2016-ųjų situacija nebus izoliuotas atvejis.“

Rogersas sakė, jog reikalingas D.Trumpo įsakymas, kad JAV žvalgybos bendruomenė ir kariuomenė galėtų imtis puolamųjų kibernetinių operacijų prieš rusus.

„Tai, ką matau kaip USCYBERCOM vadovas, verčia mane manyti, kad jei nepakeisime dinamikos, tai tęsis ir 2016-ųjų situacija nebus izoliuotas atvejis“, – sakė admirolas.

Tačiau jis sutiko, kad žemesniu lygiu tiek NSA, tiek USCYBERCOM gali imtis tam tikrų veiksmų kibernetinėms atakoms atremti.

Paprašyta pakomentuoti Kongrese vykusius klausymus, Baltųjų rūmų atstovė spaudai Sarah Sanders pareiškė, kad nėra reikalo prezidentui imtis veiksmų.

„Niekas neginčija jo įgaliojimų“, – sakė ji, turėdama galvoje M.Rogersą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius