Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nukautas „Al Qaeda“ lyderis Pakistane

Nužudytas teroristų tinklo „Al Qaeda“ vadovas Pakistane ir jo padėjėjas, pranešė Jungtinių Valstijų šaltiniai.

Kaip rašo BBC, JAV antiteroristinio padalinio pareigūnai informavo, kad Usama al Kini ir jo leitenantas Shekhas Ahmedas Salimas Swedanas buvo nukauti per tą pačią operaciją.

Nepatvirtintais duomenimis, abu vyrai žuvo nuo Jungtinių Valstijų pajėgų iššautos raketos, sprogusios netoli Pakistano sienos su Afganistanu. Manoma, kad U.al Kini buvo vienas iš išpuolį viešbutyje „Marriott“ Islamabade organizavusių asmenų. Per šią tragediją, kai 2008 m. rugsėjį į stipriai saugomą viešbutį įsiveržė sprogmenimis užminuotas sunkvežimis, žuvo 55 žmonės.

„Reikšmingas“

Pranešama, kad abu „Al Qaeda“ nariai žuvo pietų Vaziristane, esančiame prie pat Pakistano sienos su Afganistanu. Neįvardytas JAV antiteroristinio padalinio pareigūnas naujienų agentūrai „Reuters“ teigė: „Šios mirtys yra reikšminga artimiausiu metu prasidėsiančio „Al Qaeda“ lyderių žlugimo pradžia.“ Minėtas pareigūnas nedetalizavo, kaip žuvo U. Al Kini ir S.Swedanas.

Tačiau, pasak dienraščio „Washington Post“, taip pat cituojančio žvalgybos suteiktą informaciją, „Al Qaeda“ nariai žuvo per sausio 1 d. CŽV lėktuvo paleistos raketos sprogimą. „Jie žuvo ruošdamiesi naujiems teroristų išpuoliams“, – „US daily“ taip pat cituoja JAV antiteroristinio padalinio pareigūną.

Abu žuvę vyrai gimė Kenijoje ir po 1998 m. įvykdytų JAV ambasadų Kenijoje bei Tanzanijoje sprogdinimų buvo įtraukti į FTB ieškomiausių asmenų sąrašą.

Manoma, kad U.al Kini taip pat organizavo nepavykusį pasikėsinimą į buvusią Pakistano premjerę Benazir Bhutto, kuri vėliau žuvo per kitą išpuolį.

Sausio 1 d. pranešta, kad neįvardytas CŽV lėktuvas iššovė tris raketas į pietų Vaziristane esančią Karikot zoną. Per šių raketų sprogimus žuvo trys kovotojai. Pastaraisiais mėnesiais JAV įvykdė dešimtis panašių atakų, kurių taikiniai – Talibano ir „Al Qaeda“ kovotojai.

Zonoje prie Pakistano sienos su Afganistanu negalioja įstatymai, todėl ši vieta – sukilėlių prieglauda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius