Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nukovė 32 sukilėlius

Koalicijos pajėgos per didžiulę karinę operaciją, nukreiptą prieš Talibano kovotojus, rytinėje Afganistano sostinės Kabulo dalyje nužudė 32 ginkluotus sukilėlius, pranešė Jungtinių Valstijų kariuomenė.

Kaip rašo BBC, operacija įvyko antradienį, Laghmano provincijoje. Tarp nukautų sukilėlių – ir viena moteris. JAV kariuomenė taip pat pranešė, kad suimtas vienas iš Talibano kovotojų ir didelis kiekis ginklų bei sprogmenų, kurie buvo sunaikinti.

„Per operaciją su koalicijos pajėgomis kovėsi maždaug 75 ginkluoti kovotojai“, – rašoma Jungtinių Valstijų kariuomenės pranešime. Kovai pasibaigus, Amerikos pajėgos apžiūrėjo pastatų, kuriuose buvo įsikūrę sukilėliai, kompleksą, kur ir rado ginklų ir sprogmenų atsargas. Dalis jų buvo susprogdinti vietoje – dėl to sugriuvo mažiausiai vienas pastatas.

Pastaruoju metu Talibano ir kiti sukilėliai užpuldami Afganistano ir užsienio valstybių pajėgas vis dažniau naudoja savo susikurtus sprogstamuosius užtaisus, dažniausiai turinčius mirtinų pasekmių.

Pasak Jungtinių Valstijų ambasadoriaus Kabule, sprogimų pakelėse atvejų 2008 metais
padvigubėjo. Praėjusiais metais Afganistane žuvo ir daugiausiai užsienio valstybių karių nuo pat 2001-ųjų metų, kai į šalį įsiveržė užsienio pajėgos.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius