Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Numanomo Sirijos cheminių ginklų panaudojimo vietoje vyksta įnirtingi mūšiai

Sirijos vyriausybės pajėgos trečiadienį atakavo sukilėlių pozicijas prie Chan al Asalo, siekdamos susigrąžinti šiaurinį miestą, susijusį su ginču dėl cheminio ginklo panaudojimo šioje šalyje, pranešė padėtį Sirijoje stebinti organizacija.
Sirija
Sirija / Reuters/Scanpix nuotr.

Įnirtingi mūšiai įsiplieskė prie miesto, kurį sukilėliai užėmė liepos 22 dieną, suduodami skaudžių smūgių armijai, nurodė nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

Armija per dvi dienas neteko 150 karių, iš kurių 50 buvo sušaudyti per grupinę egzekuciją, kai pateko į sukilėlių rankas. Tą incidentą pasmerkė nuosaikioji opozicijos vadovybė.

Vyriausybė stengėsi susigrąžinti miestą, kuris tapo naujausia jos prarasta gyvenviete Alepo provincijos vakarinėje dalyje.

Tiek vyriausybė, tiek opozicija kaltina savo priešininkus tame mieste šių metų kovo 19-ąją įvykdžius cheminę ataką, per kurią žuvo 30 žmonių.

Sirijos vyriausybė sako, kad tą ataką įvykdė sukilėliai, o Damasko sąjungininkė Maskva teigia, kad esama konkrečių įrodymų.

Tuo tarpu opozicija tvirtina, kad už cheminio ginklo panaudojimą atsakingas prezidento Basharo al Assado režimas, o Vašingtonas sako negavęs jokių tvirtų sukilėlių kaltės įrodymų.

Damasko vyriausybė reikalavo, kad Chan al Asalui būtų skirtas didžiausias dėmesys planuojamame Jungtinių Tautų (JT) tyrime, per kurį numatoma išnagrinėti kaltinimus dėl iš viso 13 galimo cheminio panaudojimo atvejų per jau 28 mėnesius vykstantį konfliktą.

Sukilėliai buvo užėmę Chan al Asalą praeitą savaitę, kai du JT pasiuntiniai aplankė Damaską susitarti dėl cheminių ginklų ekspertų darbo sąlygų. Tam tikras susitarimas buvo pasiektas, tačiau JT vadovas Ban Ki-moonas sakė, kad jo detalės tebėra nagrinėjamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius